Hanegal-stiftere giver stafetten videre efter 25 år

60 procent af Hanegals aktier overtages 1. juli til Future Food invest. Arkivfoto

Hanegal-stiftere giver stafetten videre efter 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De økologiske pionerer Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard fejrer 25 års jubilæum i Hanegal A/S med salg af aktiemajoriteten og etablering af en ny virksomhed.

Haderslev: Mange trak på smilebåndet ved mødet med de to pionerer bag Hanegal, Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard, da de tilbage i 90'erne kom frem med deres ambitioner og kompromisløse kamp for en mere miljø-, dyrevenlig og sund fødevareproduktion. I dag er det netop disse værdier, som mange efterstræber.

I alt 60 procent af Hanegals aktier overtages per 1. juli af Future Food Invest Aps med Michael Vadgaard Jørgensen og Søren Hansen i spidsen. De har siden begyndelsen af 2018 været en del af Hanegal med 10 procent af aktierne. Som led i skift af aktiemajoritet fratræder bestyrelsesformand Thomas Bagge Olesen og giver pladsen til Michael Vadgaard Jørgensen.

- Hanegal er et af de absolut stærkeste varemærker indenfor økologi og sund fødevareproduktion. Vi glæder os meget til at udvikle virksomheden yderligere med det store potentiale vi ser i både Danmark og i udlandet, siger Michael Vadgaard Jørgensen i en pressemeddelelse.

Cees Kuypers, som har været medejer siden 2017, øger samtidig sin andel fra 10 til 15 procent via Kamelgården Aps.

85 procent plantebaseret i 2030

Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard ejer nu 25 procent af Hanegal via deres eget selskab, Organic Future A/S, og fortsætter i Hanegal med udvalgte ansvarsområder samt bestyrelsesarbejde. Derudover har de etableret en ny virksomhed. Organic Plant Protein A/S er navnet, og missionen er at fremme omstillingen til et mindre kødforbrug ved at udvikle nye planteproteiner.

Det forventes, at udviklingen af nye økologiske teksturerede planteproteiner vil kunne bringe Hanegal helt i front med plantebaserede alternativer til de klassiske kødprodukter. Hanegals bestyrelse har desuden netop besluttet, at 85 procent af virksomhedens produkter skal være plantebaserede i 2030.

- Det er vigtigt for os, at vi nu kan videregive ansvaret for Hanegals videre færd til nogen, som vi tror på kan udvikle virksomheden med samme værdigrundlag som Ulrich og jeg har arbejdet for så længe - og salget af aktierne giver os samtidig mulighed for at stifte en ny virksomhed med en vigtig mission, siger Fie Graugaard.

Hanegal-stiftere giver stafetten videre efter 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce