Haderslev smager på gode vine

Egon Bjerg fik idéen til Kultbar ved en vinfestival i Kokkedal for et par år siden. Foto: Peter Hasle Laursen.

Haderslev smager på gode vine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For fjerde år i træk holdt Lions Club Haderslev vinfestival, hvor overskuddet går til velgørende formål.

Haderslev: Omkring 200 gæster forventer arrangørerne bag Haderslev Vinfestival at få besøg af i løbet af lørdagen, og det er samme niveau, som de senere år, fortæller Henry Schultz fra Lions Club Haderslev, der står bag arrangementet. Entre-pengene går ubeskåret til velgørende formål,

Vinfestivalen, der løber over en enkelt dag, foregik de første tre år i VUC's lokaler på havnen. Men på grund af de usikre omstændigheder, der i øjeblikket præger VUC, er festivalen rykket ind i Fuglsang Lounge på Haderslev Idrætscenter med udsigt over SønderjyskEs fodboldbane.

Dørene åbnede klokken 13 og ikke længe efter er Fuglsang Lounge fyldt op, og vine - hvide som røde - bliver ivrigt hældt i gæsternes glas. Ideen til festivalen kom fordi flere af folkene i Lions Club var begyndt at interessere sig for at smage på vin. Det gælder åbenbart for flere i Haderslev.

- Jeg mærker helt sikkert en stigende interesse her i byen. Jeg tror, folk er begyndt at drikke lidt mere vin af den slags, de måske ikke altid har fået, og de vil gerne prøve noget nye, gode vine, siger Henry Schultz.

På lørdagens festival er der 14 forskellige vinhandlere tilmeldt.

Gilles Perruchon er en dansk-franskmand, der køber vin hjem til Gallia-Vin.dk. Foto: Peter Hasle Laursen.
Gilles Perruchon er en dansk-franskmand, der køber vin hjem til Gallia-Vin.dk. Foto: Peter Hasle Laursen.

Dyre glas og kultbar

Der er et 15. bord også. Det er Lions Clubs eget, og her står Egon Bjerg og hælder vin og fortæller historier. Det er Kultbaren, hvor Egon sælger vin på glas fra flasker, som er dyrere end den typiske vin, der bliver solgt i Føtex og Netto.

- Jeg kunne hvert fald ikke finde på at give 5-600 kroner for en flaske vin, siger Egon.

I stedet kan gæsterne smage et enkelt glas af en god årgangsvin, og pengene går ligesom entrépengene ubeskåret til velgørende formål. Egon Bjerg fortæller, at han for 10-15 år begyndte at interessere sig for vin - heldigvis - siger han sammen med sin kone. Idéen til Kultbaren fik han på en vinfestival i Kokkedal for et par siden. Det er anden gang, at Kultbaren er på programmet ved vinfestival.

Ved de forskellige vinhandlere bliver der diskuteret årgange og druesorter. En af forhandlerne er Gallia-vin.dk. Det er en Odense-baseret virksomhed, der fortrinsvis sælger via hjemmesiden men fra næste uge åbner de et salgsted på Årøsundvej, hvor lokale hver fredag og lørdag kan komme at smage på de franske vine, der bliver udvalgt Gilles Perruchon.

- Franske vine er bare de bedste, og det siger jeg selvfølgelig, fordi jeg er franskmand, siger han med et smil.

Der er stillet borde op med lidt brød og spande til at spytte vin ud med, og de bliver benyttet hyppigt af de mange gæster. Måske, der også er nogle, der får behov for en panodil efter et par timers vinsmagning.

Glassene blev fyldt op og tømt flere gange under lørdagens vinsmagning. Foto: Peter Hasle Laursen.
Glassene blev fyldt op og tømt flere gange under lørdagens vinsmagning. Foto: Peter Hasle Laursen.
Bruno Meyer er fransk og driver virksomheden Meier-Eguishen, der producerer naturvin, sammen med sin far. Foto: Peter Hasle Laursen.
Bruno Meyer er fransk og driver virksomheden Meier-Eguishen, der producerer naturvin, sammen med sin far. Foto: Peter Hasle Laursen.

Haderslev smager på gode vine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce