Haderslev går i krig mod CO2-udslippet

Klimaet er nødlidende, erkender politikerne, og der afsættes i flertallets budgetudspil en million hvert år i alle budgetårene. Arkivfoto

Haderslev går i krig mod CO2-udslippet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne er enige om, at CO-udslippet skal reduceres med to procent hvert år. SF vil have en forpligtende aftale med Danmarks Naturfredningsforening.

HADERSLEV: Haderslev skal være klimakommune i 2019. Flertalsgruppen i byrådet har nedfældet kravet i sit budgetudspil, hvor partierne har besluttet, at FN's verdensmål skal udgøre grundlaget for kommunens videre udvikling.

Derfor vil forligspartierne i stigende omgang bruge miljølovgivningens bestemmelser, hvis borgere og virksomheder gentagne gange ser bort fra opfordringer til oprydning og påkrævet vedligeholdelse.
Fra flertalsgruppens budgetudspil
Bent Iversen: Vi skal kigge på Sønderborgs eksempel. Arkivfoto: Mette Mørk
Bent Iversen: Vi skal kigge på Sønderborgs eksempel. Arkivfoto: Mette Mørk
Foto: Mette Mørk

Bissen på

Alligevel stiller SF et forslag om, at Haderslev som klimakommune skal indgå en aftale med Danmarks Naturfredningsforening, der direkte forpligter kommunen til at reducere sit CO2-udslip med to procent om kommunen.

- Én ting er, at det kommer med i budgettet. Noget andet er, at vi får en aftale med Danmarks Naturfredningsforening. Derfor stiller jeg forslaget, forklarer Bent Iversen, partiets enlige byrådsmedlem.

For at nå det mål skal der hvert år udarbejdes en handleplan og efterfølgende en rapport over årets resultater.

I den borgerlige gruppes budgetudspil, "Vi kan gøre en forskel - udvikling og investeringer er vejen frem", afsættes hvert år en million kroner i samtlige budgetår. Også her er målet at, CO2-udslippet skal reduceres med to procent om året.

Flertalsgruppen, der består af Venstre, konservative, Slesvigsk Parti, De Radikale, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, er også villig til at skrue bissen på over for firmaer og borgere, der sviner og roder. Partierne vil:

... "i stigende omfang bruge miljølovgivningens bestemmelser, hvis borgere og virksomheder gentagne gange ser bort fra opfordringer til oprydning og påkrævet vedligeholdelse."

Private skal med

Hvis Haderslev Kommune får en aftale med Danmarks Naturfredningsforening, forestiller Bent Iversen sig, at kommunen begynder med at reducere CO2-udslippet fra sine egne bygninger, indkøb og drift, og at kommunen herefter udstrækker indsatsen til at omfatte private:

- Her kan vi kigge til Sønderborg, hvor de har fået virksomheder til at hoppe på. Danfoss er for eksempel med, så jeg håber, at vi kan få overtalt Haderslev Erhvervsråd til at være med, siger Bent iversen.

71 af landets 98 kommuner har indgået aftaler med Danmarks Naturfredningsforening, og foruden Sønderborg er det blandt andet Fredericia, Vejen, Varde og Kolding.

Haderslev går i krig mod CO2-udslippet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce