Haderslev åbner Trekantområdets Festuge med et brag

Souschef i Kulturhuset Bispen, Thomas Ry Andersen, har stået for programmet i Haderslev Kommune. Mange aktører har budt ind med arrangementer under festugen. Foto. Dorthe Rasmussen.

Haderslev åbner Trekantområdets Festuge med et brag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag den 23. august lyder startskuddet for en uge fyldt med aktiviteter i Haderslev, Vojens og Gram.

HADERSLEV/VOJENS/GRAM: Trekantområdets Festuge i Haderslev Kommune fra fredag den 23. august til søndag den 1. september byder igen i år på mange underholdende og tankevækkende aktiviteter for store og små.

- Vi er især stolte af, at Haderslev som en af tre byer er blevet udnævnt som vært for den internationale kunstnertrio Numen/For Use' store futuristiske walk-in tapeinstallation, udtaler souschef i Kulturhuset Bispen, Thomas Ry Andersen.

Installationen kan ses og benyttes i hele perioden fra kl. 10 til 18 under StreetDomes tag.

Musikeren Thomas Butterschøn giver koncert på åbningsdagen fredag den 23. august. Pressefoto
Musikeren Thomas Butterschøn giver koncert på åbningsdagen fredag den 23. august. Pressefoto

Åbning af festugen

Festugen åbner med et brag på StreetDome fredag den 23. august kl. 15.

Her holder formand for Kultur og Fritid, Kjeld Thrane, den officielle åbningstale, hvorefter der er bobler og trekant-lagkage til alle.

Derefter indtager Thomas Buttenschøn scenen med sit underholdende musikshow, og åbningsfesten rundes af med et intenst flyboard show i havnen ud for StreetDome.

Har du mod på mere på denne fredag kan du kl. 20:00 gå til jazzkoncert med Sinne Eeg Kvartet hos SG 25, der i løbet af ugen byder på flere andre interessante jazzkoncerter.

Åbningsfesten rundes af med et  flyboard show i havnen ud for StreetDome.
Åbningsfesten rundes af med et flyboard show i havnen ud for StreetDome.

Gravene

Bytorvet Gravene er art zone i Haderslev Kommune, og der kommer til at summe af kunst og liv i hele ugen. Allerede lørdag den 24. august vil der blive lagt op til at gå kunst-amok, når kunstnerduoen Jens og Morten åbner en hvid kunsthal i Kunsthal 6100 og udstyrer gæsterne med vandpistoler og -balloner med maling, som de kan bruge til at fylde væggene med farver. Og bare rolig: Overtræksdragt udleveres ved indgange.

Kunsthal 6100 står også bag BYOP - Bring Your Own Beamer, hvor gæsterne inviteres til at medbringe egne visuelle materialer, som projekteres op i byrummet. BYOB er et andet blik på byens rum, som understreger de oversete elementer, skaber nye stemninger og indtager det som en dagligstue.

Men det stopper langt fra her, for nu kommer kult-sporten GrillTennis endelig til Haderslev. GrillTennis er en hot og stilsikker ketchersport, hvor tomandshold iklædt sofistikeret sportstøj forsøger at placere en plastikbold ned i en kop, der står i en kuglegrill. Sporten er for alle med en smule boldøje! Og kvinder og mænd (o.a.) spiller sammen på kryds og tværs.

Der vil bl.a. også være mulighed for at opleve Christina Hemmingsen på guitar, flytte sig med argentinsk tango eller slappe af til en jazzkoncert, der foregår i den orange boble DIODON. Eller hvad med at få malet dit portræt på få minutter af kunstneren Iris Bakker, eller lytte til en poetisk koncert med forfatteren Lone Hørslev? Det vil der være mulighed for på Gravene i løbet af ugen.

Numen/For Use? store  futuriske walk-in tape-installation er den største satsning i festugen i Haderslev. Kunstnergruppen kommer fra Tyskland og med hjælp fra lokale frivillige vil de opbygge installationen under taget i Streetdome.  Pressefoto
Numen/For Use? store futuriske walk-in tape-installation er den største satsning i festugen i Haderslev. Kunstnergruppen kommer fra Tyskland og med hjælp fra lokale frivillige vil de opbygge installationen under taget i Streetdome. Pressefoto

Haderslev, Gram og Vojens bevæger sig

Kulturhuset Bispen er vært for et usædvanligt foredrag med tilhørende løbetur, når Jesper Kenn Olsen, der har løbet jorden rundt to gange, kommer forbi og fortæller om sine oplevelser som ultraløbe. Herefter inviteres de gæster, der har lyst, på en lille løbetur rundt i Haderslev, hvor Kim Larsen fra Rigtige Mænd tester Jespers løberåd.

Arrangementet rundes af med et foredrag af Claes Overgaard fra Vikings Xl, der fortæller om livet med kræft, og hvordan han med motionen som inspiration gik fra 159 kg til 90 kg.

Der er også motion på programmet i Vojens lørdag den 31 august. Her åbner Vojens Hallerne dørene fra kl. 10-14, hvor der vil være muligt at prøve ishockey, skøjteløb, curling, svømning, håndbold, badminton, floorball, fodbold, "sjov motion" og volleyball.

I Gram bliver der bl.a. mulighed for at deltage i Gram Streetart & graffiti-workshop fredag og lørdag den 23. og 24. august, mens Gram Fritidscenter og Gram Bibliotek åbner op for en 8 timer aktiv event med bl.a. repair cafe og gadeteater.

Der vil også være mulighed for at opleve en aften-jazzkoncert, der foregår i en orange boble ved navn DIODON på Gravene. Pressefoto
Der vil også være mulighed for at opleve en aften-jazzkoncert, der foregår i en orange boble ved navn DIODON på Gravene. Pressefoto

Open By Night

Kulturhuset Bispen er også med ved Haderslev Open By Night. Her kan du bl.a. opleve en urpremiere på "Fisken i træet" af Sønderjysk Figurteater, høre Ole Sønnichsen fortælle om sin bog "One Dollar Man", komme til et foredrag om madspil med tilhørende restemad eller forkæle dig selv med musikforedraget "Til min søster" af Dy Plambeck og Julie Maria..

I løbet af ugen er det tyske mindretal i Haderslev også vært ved en fernisering til kunstneren Zahnrads grafiske udstilling "Flyt Fri".

Festen foregår også til vands. På dambåden Dorothea kan man opleve de australske musikere McMillan & Snow til en anderledes koncert. Pressefoto
Festen foregår også til vands. På dambåden Dorothea kan man opleve de australske musikere McMillan & Snow til en anderledes koncert. Pressefoto

Internationalt gadeteater

Igen i år er det populære gadeteater på programmet. Haderslev og Gram får besøg af Fullstop Acrobatic Theatre og deres forestilling "Book Soup", der bringer børnebogsuniverser til live gennem cirkus, musik, teater og dans, mens Kif Kif Sisters leverer en charmerende canadisk cocktail af gøgl og cirkus under Høttefesten i Vojens.

Musik på fjord og dam

Banehuset rykker for en kort stund ud på fjorden med to koncerter af Esben Kronborg og Frederik Damkjær på Fjordbåden Helene, mens du på dambåden Dorothea kan opleve de australske musikere McMillan & Snow til en meget anderledes koncert.

Der er altså masser af aktiviteter i festugen, og det fulde program kan ses på trekantfest.dk eller hentes i Kulturhuset Bispen fra den 19. august.

Programmet vil også være at finde i ugeavisen i uge 33, hvor det bliver omdelt med festugemagasinet.

Haderslev åbner Trekantområdets Festuge med et brag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce