Forsvarere kunne ikke finde racismen: Asylspray er ikke et våben

Formanden for Danskernes Parti Daniel Carlsen uddelte i 2016 sammen med tre lokale partimedlemmer omkring 100 såkaldte asylspray i Haderslev, og senere gjorde han det selv i Thisted. De er tiltalt for racisme og overtrædelse af våbenloven. Arkivfoto: Anders Hjelmer Paulsen

Forsvarere kunne ikke finde racismen: Asylspray er ikke et våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen af forsvarene kunne finde noget racistisk i kampagnen fra Danskernes Parti, hvor de uddelte camoufleret hårlak til folk i Haderslev og Thisted. Domsmandsretten vil have god tid til at vurdere sagen.

HADERSLEV: Alle fire tiltalte i asylspray-sagen nægtede sig som ventet skyldige i at have overtrådt våbenloven og racismeparagraffen tirsdag ved Retten i Sønderborg. Men de fire erkendte at have været med til at uddele de berømte asylsprays som en del af en happening med Danskernes Parti i gågaden i Haderslev for to år siden.

Og formanden for det nu nedlagte parti Daniel Stokholm tidligere Carlsen forklarede desuden, at det var ham, der stod bag det hele:

- Jeg var tekstforfatter på alt materialet og generelt idémand og lavede den kampagne.

Da han før har været tiltalt for netop overtrædelse af racismeparagraffen, havde han netop været meget omhyggelig omkring formuleringerne.

- Jeg er altid blevet frifundet i den slags sager. Så man overvejer, hvordan man skal forholde sig, når man er systemkritisk. Jeg opfatter slet ikke "migrant", som noget man kan komme efter os for. Min kone er tysk, så hun er også migrant i det her land, forklarede han.

Jeg tænker, at det sker, at man som kvinde får hårlak i øjnene, og det er ubehageligt. Men det er ikke et våben.
Forsvarer Michael Juul Eriksen
Sagen kort
De hårsprays, som Danskernes Parti uddelte ved to happenings i Haderslev og Thisted i 2016, var påklistret teksten "Asylspray" på den ene side. Bagpå stod der blandt andet: "Migranterne, der er kommet til Danmark under dække af at være "flygtning", har forulempet danske piger og skabt utryghed. Danskernes Parti vil stoppe tilstrømningen af ikke-vestlige migranter og påbegynde omfattende hjemsendelser".

Mellemøsten?

Anklager Jannie Nøhr mente dog noget andet:

- Det her er ikke rettet mod folk fra England, Tyskland eller Spanien. Men mod folk fra mellemøstlige lande, som kommer her som asylansøgere.

Der gik forsvarer for de tre af de tiltalte Rasmus Paludan til modangreb.

- Sagen falder jo mest af alt på anklagerens egne ord. Der er intet, der indikerer, at de skulle være fra Mellemøsten. Der er masser af asylansøgere, der ikke kommer fra Mellemøsten.

Heller ikke Daniels Stokholms forsvarer Michael Juul Eriksen kunne finde noget racistisk i de tekster, som anklageskriftet omtalte.

Ufarlig spray

- Det er jo faktuelt korrekt, at der var migranter, der havde forulempet danske piger. Der er to budskaber i det. Man vil have folk fra ikke vestlige lande sendt ud igen, og så vil man have peberspray gjort lovlig.

Men den eneste, der tilsyneladende havde et nærmere kendskab til hårspray, var Rasmus Paludan. Hans tre klinter er skaldede, mens han har en stor krøllet hårpragt.

- Jeg har faktisk ofte brugt hårlak. Når jeg står og sprayer mig, kan jeg ikke undgå at spraye mig i øjnene. Jeg blinker bare med øjnene, og det er det. Det er fuldstændig uskadeligt.

Dommer Jens Schultz-Hansen optog sagen til dom med ordene.

- Vi har brug for lidt tid til at tænke det her igennem.

Der afsiges dom på mandag klokken 12.

Forsvarere kunne ikke finde racismen: Asylspray er ikke et våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce