Forstander rejser langt for at få erfaring med bestyrelser

Charlotte Møller Petersen bor selv i Aarøsund og har voksne børn. Privatfoto

Forstander rejser langt for at få erfaring med bestyrelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forstander for kostskolen Dannevirke, Charlotte Møller Pedersen, rejser jævnligt til København uden at få en krone for det. Hun samler erfaring med bestyrelsesarbejde.

Aarøsund: Som leder kan man søge nyt job, men man kan også søge nye udfordringer ved at søge ind i bestyrelsesarbejde.

Det er den sidste vej, som forstander for kostskolen Dannevirke ved Aarøsund, Charlotte Møller Pedersen, har valgt. Inden for de seneste år har Charlotte Møller Pedersen, der bor i Aarøsund, gennem medlemskab af organisationen Kvinder I Bestyrelser skærpet sine kompetencer og opnået to poster i rådgivende bestyrelser for en uddannelses- og en e-learning virksomhed.

- Jeg var jo helt grøn lærer, da jeg startede som forstander på Dannevirke for snart 25 år siden. Nu har jeg så en masse erfaring med at lede, men jeg har ikke rigtig noget papir på det. Derfor tog jeg en masteruddannelse i ledelse og begyndte at søge arbejde i bestyrelser, forklarer Charlotte Møller Pedersen.

i starten tænkte hun også, at bestyrelser var noget med "de gamle hanelefanter, der vælger hinanden", men sådan behøver det ikke at være. Og flere får øjnene op for, at bestyrelser har behov for nye øjne.

Charlotte har i dag voksne børn og kaster en del fritid ind i at udvikle sine kompetencer inden for bestyrelsesarbejde. Det koster en del tid i transport.

- Det kræver, at jeg op til flere gange om måneden tager turen til København. Men det er udviklende, både for virksomhederne og for mig som leder og derigennem et klart aktiv for min egen virksomhed, siger Charlotte Møller Pedersen, der også gerne så sig selv i bestyrelsesarbejde i Sydjylland.

Charlotte Møller Pedersen beklæder to poster i rådgivende bestyrelser, den ene i uddannelsesvirksomheden Kompetencehuset Heckmann i Valby og den anden i e-learning virksomheden Ezector Solutions i København. Hun har også siddet i bestyrelsen i en guldsmede-virksonhed. Hun får indtil nu ikke andet dækket sine omkostninger ved bestyrelsesarbejdet.

- Nej, det giver ikke noget honorar, men man er nødt til at feje, før man kommer længere frem. Det er en pris, jeg er parat til at betale, når det er det, jeg vil, siger Charlotte Møller Pedersen.

Charlotte Møller Pedersen er hovedkraften bag kostskolen i Årøsund, Haderslev, og hun har ledet den selvejende institution siden starten for 25 år siden. Det er sket med en bestyrelse, der består af skolens interessenter. Skolen har 28 ansatte fordelt på både lærere, socialpædagoger og administrativt ansatte. Dertil kommer 36 elever med særlige behov.

Charlotte Møller Pedersen beskriver sine kerneydelser er "overordnet og daglig økonomisk, administrativ og pædagogisk drift. Personaleledelse, pædagogisk ledelse, udvikling af institutionens kerneydelser og medarbejdernes kompetencer samt implementering af ny lovgivning".

Hun mener dog ikke, at hun som kvinde har noget andet at byde på end mænd i bestyrelser:

- Nej, det tror jeg ikke rigtig på. Når man først er i gang med bestyrelsesmødet, oplever jeg ikke, at der er forskelle på køn. Det handler mere om forskelle på kompetencer og erfaringer, siger Charlotte Møller Pedersen.

Hun har også plads til flere bestyrelser i kalenderen: - Jeg håber selv, at min deltagelse i udviklingsprogrammet og den praktiske erfaring fra bestyrelsesarbejdet kan indebære flere bestyrelsesposter i syddanske virksomheder.

Bestyrelsesopgaver
Bestyrelsesposter besættes ofte ved headhunting eller netværk. Men i flere tilfælde også ved direkte jobopslag.

Som bestyrelseskandidat kan du komme til samtale og i mange private erhvervsvirksomheder er der også et honorar forbundet med at beklæde posten.

Charlotte Møller Pedersen anbefaler personligt udviklingsprogrammet i "Kvinder I Bestyrelser", der har til formål at fremme kvinder i ledelser og bestyrelser. Det sker ved at matche kvinder i øvre ledelse med bestyrelser i vækstvirksomheder og samtidig tilføre en øget strategisk tilgang, der også kan føre mange videre i den ledelsesmæssige karriere.

Forstander rejser langt for at få erfaring med bestyrelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce