Formand for børnehus: For os er flystøj nærmest baggrundsstøj

Benedikte Schultz Petersen tager det indtil videre de kommende støjgener fra de nye F-35-kampfly roligt. Hun og de øvrige borgere i Skrydstrup er vant til støj fra F-16-flyene. Foto: Timo Battefeld

Formand for børnehus: For os er flystøj nærmest baggrundsstøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehuset Himmelblå er nabo til Flyvestation Skrydstrup. Forældrebestyrelsen tager det roligt, at de kommende F-35-kampfly vil give støj over de tilladte støjgrænser. Politikere følger situationen.

FLYSTØJ: Børnehuset Himmelblå har levet med støj fra F-16-fly i mange år, og ligeså har forældrene, hvoraf mange bor i Skrydstrup.

Så børnehusets forældrebestyrelse går ikke i panik over, at støjen fra de kommende F-35-kampfly vil overstige det tilladte for 895 husstande i og omkring flyvestationens hjemby.

- Vi slår koldt vand i blodet, så de nye oplysninger får os ikke til frygte for børnehavens fremtid, siger forældrebestyrelsens formand, Benedikte Schultz Petersen på vegne af en enig bestyrelse.

- For os er flystøj nærmest baggrundsstøj. Det er noget, som vi ikke lægger mærke til i dagligdagen, og flyene støjer jo heller ikke hele tiden, siger Benedikte Schultz Petersen.

Hun slår fast, at flyvestationen og børnehuset har et fint naboskab, og det skyldes blandt andet, at flere forældre til børn i institutionen arbejder på flyvestationen. Desuden inviterer flyvestationen med jævne mellemrum børnehaven på besøg, så børnene kan se F-16-flyene.

Tidsplan
Borgerne kan i slutningen af maj høre, hvordan de nye F-35-kampfly lyder.Ifølge Forsvarsministeriet er datoen for demonstrationsflyvningen den 22. maj, alternativt den 23. maj.

De nye kampfly får base på flyvestationen fra 2023.

Nye arbejdspladser

Når de nye F-35-Fly kommer til flyvestationen i 2023, vil det også betyde flere arbejdspladser til Skrydstrup.

- Og så håber vi jo, at der flytter flere forældre til, som vil bruge vores børnehus, siger Benedikte Schultz Petersen.

Den afventende holdning til støjgenerne deles af formand for børn- og familieudvalget i Haderslev Kommune, Henrik Rønnow (S).

- Vi tager det roligt - det må være vores korte svar. Men vi følger situationen, og hvis nogen i og omkring børnehuset har spørgsmål til os, vil vi naturligvis hjælpe med at give svar, siger Henrik Rønnow.

Også borgmester H.P. Geil (V) slår koldt vandt i blodet.

- Det glæder mig som borgmester, at børnehuset og forældrene tager situationen med ro. Børnehaven har jo ligget der i mange år, så de er vant til flystøjen, siger H.P. Geil.

Han slår fast, at der skal laves støjspærringer ved børnehuset, hvis støjen fra de nye F-35-kampfly overstiger de tilladte grænser.

- Flyene kommer først i 2023, og jeg er sikker på, at vi vil have et godt samarbejde med flyvestationen og børnehuset om at nedsætte støjgenerne, siger H.P. Geil.

Formand for børnehus: For os er flystøj nærmest baggrundsstøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce