Fætter Ole er landet hos Kop & Kande

- Det hele er perfekt, siger en storsmilende Ole Schmidt, som har fundet sit nye drømmejob hos Kop & Kande. Mandag havde han første arbejdsdag i butikken i Haderslev Centrum. Foto: Dorthe Rasmussen

Fætter Ole er landet hos Kop & Kande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var barsk omgang, da Fætter BR ved årsskiftet gik konkurs, og Ole Schmidt mistede sit job gennem mere end 32 år. Nu er "Fætter Ole" kommet videre som isenkræmmer.

HADERSLEV: Mandag fik Kop & Kande i Haderslev Centrum et nyt ansigt bag disken.

Eller det vil sige, de fleste lokale kender ham nok i forvejen, i hvert fald børnene.

Butikkens nye senior-medarbejder er nemlig Ole Schmidt, bedre kendt som "Fætter Ole". Gennem mange år var han butikschef for Fætter BR på Gravene i Haderslev.

Ole nåede da også at fejre 30 års jubilæum i legetøjsbutikken, men fra den ene dag til den anden blev tæppet revet væk under Ole og de andre ansatte.

BR- kæden var i dyb krise.

-Vi fik beskeden mellem jul og nytår, om at vi skulle lukke. Det var da et stort chok, pludselig står man uden job. Jeg har efterfølgende fået utrolig mange tilkendegivelser fra folk, og det er da dejligt, synes Ole Schmidt.

Efter konkursen har Salling Group overtaget BR brandet og har genåbnet butikker i flere større byer.

- Der er også stadig mange, der spørger: - Kommer BR til Haderslev igen? Nej, det kapitel er lagt væk, siger Ole Schmidt.

Han er glad igen, for han er kommet videre i arbejdsliv.

Ja, faktisk er det hans gamle fag, han nu er vendt tilbage til i en alder af snart 61 år.

- Jeg er jo oprindeligt uddannet indenfor isenkram i Padborg, det er faktisk 40 år siden i dag. Jeg nåede også at arbejdede syv år hos det daværende Jensens Glas & Porcelæn i Padborg, inden jeg kom til BR i 1986, fortæller Ole Schmidt.

Siden han blev ledig har har han søgt mange forskellige jobs indenfor butik.

Efter en snak med isenkræmmer, Jørgen Huusmann, der søgte nye ansatte, var sagen afgjort.

Jørgen Hussmann synes, at Ole Schmidt passer godt ind i teamet hos Kop & Kande.

- Jeg har jo kendt Ole fra dengang, at han var hos Jensens Glas & Porcelæn i Padborg, og jeg var hos det daværende Brincken i Nørregade,hvor jeg er udlært som isenkræmmer, fortæller Jørgen Hussmann. Efter han ved årsskiftet skiftede fra Din Isenkræmmer til Kop & Kande kæden, har han oplevet en øget travlhed i butikken.

Udover Ole Schmidt har han også for nyligt ansat Nis Suurballe, tidligere mangeårig butikschef i herretøjsbutikken SAMS i Storegade.

Ole føler, at han har fundet sit drømmejob hos Kop & Kande.

- Jeg føler mig klar til nye udfordringer. Kundekontakten og så service, service, service. Det er det, jeg brænder for, fastslår Ole Schmidt.

Kundeklientellet er noget anderledes end hos Fætter BR.

- Som én sagde til mig den anden dag: - Nu har hun handlet med mit barn i mange år. Nu er det mig, du kommer til at handle med, fortæller Ole.

Folk må stadig gerne kalde ham Fætter Ole.

- Ja, det hænger nok ved. Folk må kalde mig, hvad de vil. Men nu har jeg lagt det bag mig, siger Ole Schmidt.

Jørgen Huusmann kender Ole Schmidt tilbage fra
Jørgen Huusmann kender Ole Schmidt tilbage fra "gamle dage", hvor Ole arbejdede i en isenkræmmerforretning i Padborg. Foto: Dorthe Rasmussen

Fætter Ole er landet hos Kop & Kande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce