Dorothea søger om en dispensation

Der er fundet skibsførere til den nye dambåd, og tiderne ligger klar. Nu mangler blot den sidste og endelige godkendelse, inden Dorothea kan stævne ud på Haderslev Dam. Foto: Matilde Bøjlund Andersen

Dorothea søger om en dispensation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bortset fra batteritilladelsen er alle andre tilladelser til sejlads med dambåden på Haderslev Dam nu klar. Båden ligger stille hen over pinsen.

Haderslev: Det bliver heller ikke hen over pinsen, at Dorothea - Haderslevs nye dambåd - glider ud på vandet til fornøjelse for børn og voksne fra nær og fjern.

Godt nok kom alle andre tilladelser på plads, da en skibsinspektør fra Søfartsstyrelsen onsdag besigtigede den nye dambåd. Men bådens helt nye batterier, der endnu er forholdsvis ukendte, mangler stadig en typegodkendelse.

- Vi skal ud at sejle, så indtil typegodkendelsen er på plads, søger vi en dispensation hos Søfartsstyrelsen, siger Peter Jørgensen, der er næstformand i dambådens bestyrelse.

Baggrund
Dambåden får plads til 56 passagerer og skulle efter planen have været ude at sejle 21. april. På grund af manglende tilladelse ligger den stadig for anker ved vandrerhjemmet.Når sejladsen går i gang, skal den sejle mellem Wittenbergplads, vandrerhjemmet, Bergs Plads og Damende.

Ansøgning

Den amerikanske producent af de nye batterier har ifølge Peter Jørgensen udarbejdet en godkendelse, der er på vej til den danske leverandør. Ifølge planerne skulle godkendelsen komme i slutningen af maj.

- Men vi kan jo ikke sige, hvor lang tid, der så går, inden vi får den endelige godkendelse, derfor beder vi om en dispensation, tilføjer han.

Ansøgningen bliver sendt torsdag, og allerede tirsdag vil dambådsfolkene rykke for dispensationen hos Søfartsstyrelsen.

- Og ellers må vi have et møde med dem, siger Peter Jørgensen, der oplyser, at skibsinspektøren, der onsdag var i Haderslev, ikke har autorisation til at udstede dispensationer.

Indvielse udskudt

- Alt skal selvfølgelig være i orden, men vi må fortælle Søfartsstyrelsen, hvor vigtig dambåden er for Haderslev Kommunes borgere.

Peter Jørgensen tør dog ikke give et bud på, hvornår Dorothea kan sejle ud med sine første passagerer.

- Jeg håber dog, at det bliver meget snart. Hver dag er der folk forbi for at spørge. I dag var der tre, der var nede for at se båden og spørge til, hvornår sejladserne begynder, fortæller han.

Det var meningen, at dambåden skulle have været officielt indviet med et stort offentligt arrangement fredag. Det er foreløbig udskudt på ubestemt tid. Først når den sidste tilladelse for batterierne er klar, vil der blive inviteret til fest - og her vil dambåden også officielt blive døbt Dorothea af vinderen af navnekonkurrencen, Mette Zippora Leth Schmidt.

Dorothea søger om en dispensation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce