Dommer ophævede navneforbud i Noah-sag

Det var i dette gule hus at Noah mor fandt sin søn livløs i sengen. Arkivfoto: Jacob Schultz

Dommer ophævede navneforbud i Noah-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knapt 30 personer, primært familiemedlemmer, både til halvandet år gamle Noah og til den tiltalte 31-årige, mødte tirsdag op i retten i Sønderborg, hvor sagen mod den 31-årige begyndte.

SØNDERBORG: Familiemedlemmer på begge sider af sagen om den 18 måneder gamle Noah, der i følge et voldsomt anklageskrift, døde efter at være udsat for massiv vold, var dybt berørte, da de tirsdag morgen mødte op i retten.

Retssagen mod en nu 31-årig mand, der er sigtet for at have forvoldt halvandet år gamle Noahs død begyndte nemlig præcist på etårsdagen for den lille drengs død.

Han døde den 6. februar sidste år, ovenpå en meget dramatisk rednings-aktion midt på hovedegaden i Sommersted, der indebar, at han blev fløjet til Rigshosptalet, hvor han 20 minutter senere blev erklæret død.

Der har siden grundlovsforhøret den 17. februar sidste år været navneforbud i sagen. Det blev ophævet efter en begæring fra Ekstrabladets journalist. Dommeren vurderede, at hensyn til offentlighedens interesse vejede tungere end hensynet til den tiltalte.

Det betød, at pressen nu kunne fortælle, hvem der havde boet i huset, hvor drengen blev fundet livløs, og hvilken forbindelse de havde til hinanden.

Idet dommeren afsagde sin kendelse om navneforbud lød der et gisp fra familien til den tiltalte, der tidligere har oplevet trusler.

Noah blev kun halvandet år gammel.  Hans mors ekskæreste er tiltalt for at have udsat den lille dreng for vold der medførte hans død.  
Foto: Privat
Noah blev kun halvandet år gammel. Hans mors ekskæreste er tiltalt for at have udsat den lille dreng for vold der medførte hans død. Foto: Privat
Foto: privat

En lang sag

Noah havde i ugen op til sin død været syg, og hans mor havde kontaktet flere læger og skadestuen, hvilket hun skrev i et Facebook-opslag i bilen på vej til København. 10 dage senere blev den 31-årige imidlertid anholdt og sigtet for at have forvoldt drengens død. Den 31-årige har siden siddet varetægtsfængslet.

Torsdag fortsættes afhøringen af den 31-årige. Noahs mor skal også afhøres, og ligeså så skal en tredje voksen beboer i huset.

Dommer ophævede navneforbud i Noah-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce