Det indre Haderslev bliver videoovervåget

Politiet forstærkede sin indsats, da balladen sidste sommer var på sit højeste. Blandt andet blev der indført gennem kørsel-forbudt i Nørregade i aften- og nattetimerne i weekenderne. Nu kommer der yderligere kameraer op. Arkivfoto

Det indre Haderslev bliver videoovervåget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet har fået penge fra en særlig pulje til opsætning af overvågningskameraer i Nørregade. Kameraerne bliver sat op i den nærmeste fremtid.

Haderslev: Kriminelle elementer og ballademagere får nu sværere ved uopdaget at begå kriminalitet i Nørregade i Haderslev. For selv om sidste sommers stenkast og slagsmål med forskellige grupperinger af unge tilsyneladende er gået i sig selv, sætter politiet nu alligevel kameraer op i Nørregade.

- Jeg er netop blevet ringet op af politimesteren, der orienterede mig om sagen, fortæller borgmester H. P. Geil (V), der oplyser, at det bliver politiet, der kommer til at betale og stå for driften af kameraerne.

Ifølge borgmesteren bliver det ukendte antal kameraer sat op inden for den nærmeste tid.

- Jeg ved ikke hvor, siger H. P. Geil.

Pengene kommer fra en særlig millionpulje, som regeringen og Dansk Folkeparti aftalte i forbindelse med Finansloven for i år. Puljen er på tre millioner og sikrer opsætning og drift af 100 kameraer 50 forskellige steder i Danmark og altså også i Nørregade i Haderslev. Formålet er at skabe tryghed hos borgerne.

Forhåbentlig kan kameraerne få en forebyggende indsats og være med til at sikre, at det ikke kan betale sig at lave ballade eller begå kriminalitet.
Borgmester H. P. Geil (V)

Efterspørgsel

For mindre end et år siden afviste politiet ellers at sætte kameraer op. Men på grund af uroen i blandt andet Haderslev pressede politikere fra blandt andet Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti på for at få særlige gader overvåget af hensyn til den generelle tryghed. Flere - også i Haderslev Byråd - var klar til at skaffe penge på kommunens eget budget til opsætning og drift af kameraer, mens kritikere mente, at kameraovervågningen ikke ville have en effekt på uroen - højst være med til at lette politiets opklaringsarbejde.

Borgmester H. P. Geil hilser kameraerne velkomne, men ved ikke, om de kommer til at betyde noget her og nu:

- Der har i lang tid været en efterspørgsel efter kameraer, og nu kommer de. Forhåbentlig kan de få en forebyggende indsats og være med til at sikre, at folk forstår, at det ikke kan betale sig at lave ballade eller begå kriminalitet, siger H. P. Geil.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) glædede sig i december over pengene til den særlige tryghedspulje.

- Dagen i dag er en god dag for det lovlydige Danmark. Og en dårlig dag for de kriminelle, som ikke følger spillereglerne, sagde justitsministeren i en udsendt pressemeddelelse i kølvandet på finanslovsaftalen.

Det indre Haderslev bliver videoovervåget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce