Dement mand trak kniv mod plejepersonalet

Ved en retssag på Plejecenter Bregnbjerglunden, blev en dement beboer dømt til at blive boende, hvor han er. Foto: Larz Grabau

Dement mand trak kniv mod plejepersonalet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En beboer på Sommersted Plejehjem smadrede et skab med sine bare hænder og truede med en stor køkken kniv. Han har nu fået en dom.

SOMMERSTED: Frustrationer over sin skæbne og en fremskreden demens var tilsyneladende det, der udløste flere voldsomme episoder med en 60-årig beboer på Sommersted Plejehjem i januar 2017.

Manden, som tidligere blandt andet har arbejdet som slagter, tog under en episode i plejehjemmets køkken en lang køkkenkniv og truede en af de unge plejere kort før midnat den 20. januar.

- Jeg stikker dig, sagde han et par gange.

Samtidig med at han gjorde opmærksom på, at han godt vidste, hvordan man skulle bruge sådan en.

Kniven holdt han, så den stak op i luften.

- Han stod med den anden hånd lidt fremme, så jeg var lidt bekymret for, at han skulle skære sig selv. Jeg trak mig lidt tilbage, men han blev mere og mere vred. Jeg var alene, så jeg ringede 112, fortalte plejeren under retsmødet forleden.

Tidligere på aftenen havde der været en anden episode, hvor han med sine bare hænder havde smadret et skab og truet en anden plejer med sine knytnæver. Hun valgte også at trække sig.

- Han var jo en stor mand i forhold til mig, forklarede hun.

Jeg stikker dig. Jeg stikker dig.
Dement beboer på Sommersted Plejehjem.

Aggressiv

Da politiet kom efter den anden episode, lagde han kniven og faldt til ro. Men næste morgen var den gal igen. Her hævede han igen sine knytnæver mod en plejer, ville smide en telefon efter hende og truede med at slå hende ihjel. Politiet og en læge kom og hentede ham.

Den 60-årige var lige blevet anbragt på plejehjemmet på grund af en sygdom i hjernen udløst af sukkersyge. Den førte blandt andet til demens. I en af de tre lægelige udtalelser om ham efter episoderne skrev psykiateren:

"Han er psykisk tiltagende påvirket af sin fremskridende sygdom, og at han i sin unge alder skal være på plejehjem. Han er ikke i stand til at styre sin aggressive impulser. Han er ikke i juridisk henseende ansvarlig for sine handlinger."

Den nu 63-årige mand fik en behandlingsdom. Han skal fortsat være på den skærmede afdeling på Plejecenter Bregnbjerglunden i Vojens og om nødvendigt undergive sig ambulant psykiatrisk behandling. Dommen ændrer intet for ham.

Dement mand trak kniv mod plejepersonalet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce