Davidsen køber Optimera og bliver landsdækkende

Direktør Henrik Clausen kunne onsdfag morgen fortælle de ansatte, at tømmerhandlens 13 butikker nu forøges med 17 nye. Arkivfoto

Davidsen køber Optimera og bliver landsdækkende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det sønderjyske byggemarked og tømrerhandel, Davidsen A/S, er nu en af landets største byggemarkeder med cirka 1.000 medarbejdere.

Vojens: Der var stor glæde blandt de ansatte hos Davidsen A/S, da ledelsen onsdag kunne fortælle åbent, at trælast-kæden fordobler antallet af byggemarkeder med opkøbet af Optimera-kæden.

Det er én af de største handler på det danske byggevaremarked til dato, når det familieejede Davidsens Tømmerhandel køber konkurrenten Optimera ud af Saint-Gobain Distribution Denmark A/S.

Davidsen, der har hovedsæde i Vojens, overtager med opkøbet 16 byggemarkeder plus et enkelt på Grønland. Koncernen kommer nu til at beskæftige cirka 1.000 medarbejdere, og Davidsen beholder Optimeras nuværende personale.

Det er klart, at hovedstadsområdet er interessant for os. Der er en større koncentration af byggeopgaver i de større bysamfund, og dem kan vi nu være med til at byde ind på.
[i]- Direktør for Davidsen A/S, Henrik Clausen[/i]
Byggemarkedet i Aarhus har eksisteret i cirka to år. Arkivfoto
Byggemarkedet i Aarhus har eksisteret i cirka to år. Arkivfoto
Foto: flemming krogh

Adgang til København

Med opkøbet bliver Davidsen den tredje største kæde på det professionelle marked med landsdækkende tilstedeværelse. Handlen varsler fornyet konkurrence i og omkring de største byer, herunder specielt København.

- Det er klart, at hovedstadsområdet er interessant for os. Der er en større koncentration af byggeopgaver i de større bysamfund, og dem kan vi nu være med til at byde ind på, siger

Henrik Clausen, administrerende direktør i Davidsen Tømmerhandel.

Det er almindelig kendt, at mange jyske byggevirksomheder byder på mange opgaver i hovedstadsområdet, og med opkøbet af Optimera kan de nu fortsætte med at handle med Davidsen, når de skal hente byggematerialer i hovedstadsområdet.

Den sønderjyske koncern står i forvejen solidt i Sydjylland, men har også indtaget Fyn og Aarhusområdet og har i desuden et enkelt byggemarked på Sjælland.

Egenkapitalen var i 2018-regnskabet øget til 273 millioner kroner og omsætningen steg fra 1,8 mia. kroner til 1,853 mia. kroner.

Under finanskrisen gik Davidsen på opkøb blandt en lang række mindre trælasthandler. Davidsen opkøbte blandt andre Optimera i Vamdrup, Nettobyg og Vejen Trælast med fem afdelinger i det sydjyske.

Rustet til nedgang

Direktør Henrik Clausen husker udmærket finanskrisen og er ikke blind for, at den vækst, byggeriet oplever lige nu, ikke varer ved.

- Det er vi meget opmærksomme på. Og der vil komme en nedgang eller en udjævning i byggeaktiviteten. Men vi er klar til at modstå en nedgang, siær fordi vi nu står på en bredere platform, der er fordelt ud over hele landet. Men der er heldigvis godt gang i byggeriet nu, og det vil man også kunne se på vores omsætning i de kommende år, siger Henrik Clausen.

Ifølge Henrik Clausen er det dog ikke kun omkring de største byer, men også i resten af landet, at der er godt gang i byggeriet lige nu.

Davidsen har sin største forretning i trælasthandel med håndværkere, men virksomheden har også detail-varer i butikkerne og i webhoppen.

Davidsen A/S er familie-ejet og har i år 75 års jubilæum.

Davidsen køber Optimera og bliver landsdækkende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce