Dansk Flygtningehjælps topchef hovedtaler ved topmøde

Christian Friis Bach har mangeårig erfaring med internationalt arbejde. Som generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp har han verdens kriser tæt inde på kroppen. Han bliver hovedtaler ved åbent sikkerhedspolitisk topmøde 2. maj. Foto: Dansk Flygtningenævn

Dansk Flygtningehjælps topchef hovedtaler ved topmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian Friis Bach indtager talerstolen, når Haderslev Kommune 2. maj for 3. gang afvikler åbent sikkerhedspolitisk topmøde i Haderslev. Generalsekretæren finder det foruroligende, at det internationale samarbejde ikke fungerer.

Haderslev: Christian Friis Bach bliver årets hovedtaler, når Haderslev Kommune 2. maj for tredje gang afvikler åbent sikkerhedspolitisk topmøde i Haderslev.

Christian Friis Bach er generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp, tidligere minister og den højst placerede dansker i FN-systemet i nyere tid, og han følger i kølvandet på tidligere talere som den danske forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, den tidligere britiske udenrigsminister sir Malcolm Rifkind og den lettiske præsidents sikkerhedsrådgivere og tidligere efterretningschef, Janis Kazocins.

Topmødet har siden 2017 været et folkeligt, åbent sikkerhedspolitisk debatmøde, hvor eksperter, politikere og almindelige mennesker mødes i Haderslev til en frugtbar dialog om sikkerhedspolitiske emner.

Dansk Flygtningehjælp
Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største internationale humanitære organisation og arbejder for at sikre et værdigt liv for flygtninge og fordrevne i mere end 30 lande.

Dansk Flygtningehjælp sørger for akut nødhjælp, beskyttelse og varige løsninger i nærområderne, det vil sige hjælper flygtninge så tæt på deres hjemland som muligt. Herhjemme i Danmark rådgiver organisationen flygtninge om deres muligheder samt hjælper dem til at blive integreret.

Christian Friis Bach

Christian Friis Bach var minister for udviklingsbistand, indtil han trådte tilbage i 2013. Det tidligere radikale folketingsmedlem kommer med en solid international erfaring som undergeneralsekretær i FN samt som formand for FNs økonomiske kommission for Europa.

Den agronom-uddannede Christian Friis Bach, som har en ph.d i international økonomi, har været aktiv i en række frivillige organisationer som Amnesty International, U-landsimporten, WWF Verdensnaturfonden og FN-forbundet. I 1993-94 var han initiativtager til dannelsen af Max Havelaar Fonden i Danmark og fik i den forbindelse Fords Initiativpris. Han har rejst i mange lande i Afrika, Latinamerika og Asien og skrevet bøger og holdt foredrag om internationale emner.

Falliterklæring

Tidligere år har der med et aggressivt Rusland, flygtningestrømme og terror været et naturligt fokus på trusselsbilledet i regionen. I år bliver der fokus på fred, forsoning og konfliktmægling. Christian Friis Bach finder emnet uhyre vigtigt og har netop med sin baggrund i internationale sammenhænge et kritisk blik på det internationale samarbejde i disse år:

- De mange konflikter i verden er på mange måder en falliterklæring for det internationale samarbejde om fred og sikkerhed, som vi har bygget op siden anden verdenskrig. FN's Sikkerhedsråd er handlingslammet, og medlemmerne blokerer hinanden med vetoretten i stedet for at agere ansvarligt i fællesskab, siger Christian Friis Bach, der glæder sig til at få ordet ved åbent sikkerhedspolitisk topmøde:

- Årets hovedtema er uhyre aktuelt, og jeg ser frem til en dag, hvor vi får en bred folkelig debat, siger Christian Friis Bach, som tiltrådte som generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp den 1. november 2017.

Er de rustede?

Hans pointer lægger sig op ad den nuværende debat i international sikkerhedspolitik. Lige nu diskuteres det, hvorvidt de institutioner, som er sat i verden for at skabe mere sikkerhed - som Nato, FN og Osce, er rustede til at imødegå de aktuelle udfordringer.

Det spørgsmål vil også blive stillet til det panel af politikere, eksperter og organisationer, som igen i år bliver sammensat. De vil i deres debat sætte fokus på FN og verdens kriser og menneskelige tragedier, Nato, der i år fejrer sit 70-års jubilæum, EU, hvor der i 2019 både er parlamentsvalg og britisk Brexit.

I panelet kan man møde Lars Bo Larsen, der er Danmarks ambassadør i EU, Herik Breitenbauch, der er seniorforsker ved Center for Militære Studier, Jonas Vejsager Nøddekær, som er international direktør i Folkekirkens Nødhjælp, studielektor Claus Mathiesen fra Forsvarsakademiet, Weekendavisens Mellemøstkorrespondent, Allan Sørensen, samt forsvars- og udenrigsordførere fra Folketingets partier.

Dansk Flygtningehjælps topchef hovedtaler ved topmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce