Borgernes vagthund med ny afsløring: - Fejl og mangler på næsten alle handicap-pladser i Haderslev

Bevæbnet med tommelstok afslørede Hans Jakob Hansen forleden, at trapperne ved det nye sundhedscenter ikke var lavet efter reglerne. Nu har han været rundt med sin tjekliste for at kontrollere om byens handicap-parkeringspladser lever op til reglerne. Arkivoto: Dorthe Rasmussen

Borgernes vagthund med ny afsløring: - Fejl og mangler på næsten alle handicap-pladser i Haderslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans Jakob Hansen har besigtiget alle offentlige parkeringspladser i bymidten og konstateret fejl og mangler på næsten alle handicap-parkeringspladser. Nogle parkeringspladser har slet ikke pladser til handicappede.

HADERSLEV: Som en anden Sherlock Holmes har borger Hans Jakob Hansen sat sig for at undersøge, om Haderslev Kommune Teknik & Miljø efterlever de love og reglementer, som handler om tilgængelighed på offentlige arealer, herunder handicap-parkering på byens offentlige parkeringspladser.

- Det er regler, der bygger på internationale konventioner, der burde være til at forstå. Desværre ser virkeligheden noget anderledes ud i Haderslev, oplever Hans Jakob Hansen, som er tidligere mangeårig entreprenør.

I et åbent brev, som Hans Jakob Hansen har sendt til byråd og forvaltning gør han opmærksomhed på, at der er fejl og mangler på næsten alle offentlige parkeringspladser i Haderslev midtby.

- Først nu i forbindelse med det nye sundhedscenter er det lykkedes at få handicap-parkeringen placeret efter reglerne og så tæt på indgangen som muligt, påpeger Hans Jakob Hansen i sin skrivelse.

Heri lister han en lang række af fejl og mangler op for de enkelte parkeringspladser og kommer også med løsningsforslag til, hvordan kommunen kan gøre pladserne lovlige.

Mest grel er ifølge Hans Jakob Hansen den nyanlagte parkeringsplads, Hertug Hans Plads.

- Her er der med hensyn til handicap-parkering lavet alle de fejl og mangler, som tænkes kan. Der findes to handicapparkeringspladser. De er forkert placeret forkert. Man skal forbi 170 pladser før man finder dem ved udkørsel fra pladsen.Efter gældende reglement skal handicap-parkeringspladser anlægges så tæt som muligt på det sted, som man har behov for at komme til eller har et ærinde til, i dette tilfælde kirken og byen, konstaterer Hans Jakob Hansen.

Han uddyber, at skiltningen er forkert, selve parkerings-båsene er for små og ikke markeret, og kant-striberne er ikke malet gule. Der er også for få handicap-pladser i forhold til pladsens størrelse.

Også parkeringspladsen på Rådhuspladsen stikker ifølge Hans Jakob Hansen i øjnene, da der ikke er nogle handicap-pladser.

- Der er to handicap-pladser i en parkerings-lomme for personale, men de er ikke beregnet for besøgende og kan heller ikke ses på grund af forkert skiltning og markering, påpeger Hans Jakob Hansen.

Mange andre steder er det galt med både skiltning og markering af handicap-pladserne, ifølge Hans Jakob Hansen.

- Regler er regler, og jeg undrer mig over, at kommunen ikke kan finde ud af at følge reglerne. Nu har jeg lige været ude på Simmerstedvej, hvor Teknik & Miljø selv bor, og her er handicap-pladserne heller ikke lavet efter reglerne. To af tre handicap-pladser er markeret med invalideskilte - en oldgammel betegnelse fra cirka 1930. Nu hedder det bare handicapplads og skal markeres som sådan, påpeger Hans Jakob Hansen.

Han slutter sin skrivelse med at opfordre de ansvarlige politikere og forvaltning til at respektere de verdensomspændende konventioner og beslutninger om tilgængelig for alle og får rettet op på de mange fejl og og mangler, som belaster alle, især ældre og handicappede.

Forleden afslørede Hans Jakob Hansen, at trapperne ved det nye sundheds-center på Clausensvej ikke overholdt kravene i bygningsreglementet. Trappen ned til Føtex's parkeringsplads var direkte livsfarlig uden gelændere og manglende gadelys. Samme dag, som Hans Jakob kom med sin afsløring, blev trappen afspærret, og sundheds-udvalgsformand Børge Koch fastslog, at trappen selvfølgelig skulle bringes i orden.

Foreløbig har Hans Jakob Hansen fået en kvittering for det åbne brev, han har skrevet til byråd og forvaltning.

Hans Jakob får et svar
Avisen har spurgt chef for Teknik & Miljø, Esge Homilius, om han mener, at Haderslev Kommune overholder gældende love og regler for indretning af handicap-pladser og fået følgende skriftlige svar tilbage:- Umiddelbart sagsbehandler vi ikke i pressen og sager behandles ikke anderledes eller hurtigere fordi man indledningsvis skriver til jer. Haderslev Kommune har modtaget materiale fra Hans Jakob Hansen henholdsvis 10. og 11. oktober 2018. Oftest når vi gode løsninger gennem direkte dialog, og jeg er helt sikker på, at vi følger op på sagen, og at Hans Jakob Hansen får et svar.
Handicap-pladserne på Hertug Hans Plads er placeret helt forkert. De skal være ved kirken, påpeger Hans Jakob Hansen.  Foto: Dorthe Rasmussen
Handicap-pladserne på Hertug Hans Plads er placeret helt forkert. De skal være ved kirken, påpeger Hans Jakob Hansen. Foto: Dorthe Rasmussen

Borgernes vagthund med ny afsløring: - Fejl og mangler på næsten alle handicap-pladser i Haderslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce