Bondes blodprop værre end først antaget

Benny Bonde må vende ryggen til sit embede og koncentrere sig om at blive rask, foreløbig på ubestemt tid. Arkivfoto

Bondes blodprop værre end først antaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand og landmand Benny Bondes blodprop i hjernen har haft flere forløbere, oplyser han. Mandag fik han en alvorlig snak med lægen på Kolding Sygehus. Selv er han lettere chokeret over oplysningerne.

Haderslev: I en fælles henvendelse til Der Nordschleswiger og JydskeVestkysten fortæller Benny Bonde (LA), byrådsmedlem og formand for udvalget for teknik og miljø, at hans udsigt til en hurtig rehabilitering efter en blodprop i hjernen i sidste uge har fået en ny drejning.

Mandag blev den 60-årige landmand overført til Sønderborg Sygehus efter en lidt nedslående melding fra lægerne i Kolding. En MR-scanning har vist, at Benny Bonde har fire ældre blodpropper i både storhjerne og lillehjerne, fordelt på begge sider af hovedet, og det vakte ikke begejstring hos lægerne.

- De siger, at jeg er mere syg, end jeg selv tror. Og jeg blev da lidt chokeret, må jeg indrømme, oplyser Benny Bonde.

Beskeden kom samtidig med, at borgmester H. P. Geil (V) besøgte Benny Bonde på sygehuset, så han fik også fakta med hjem fra lægerne.

Forlænget sygeorlov

Under den videre indlæggelse i Sønderborg skal lægerne nu undersøge, hvor de mange gamle og den nye blodprop stammer fra. Noget tyder nemlig på, at der sidder noget et sted, som er skyld i, at "stumper" river sig løs og føres rundt med blodbanerne. Blandt andet skal hjertet scannes.

Men alt i alt bliver sygemeldingen forlænget, og der vil gå flere måneder, måske indtil jul, før Benny Bonde igen kan indtage pladsen i byrådet og som formand for udvalget.

- Jeg er jo nødt til at tage det, som det kommer, siger Benny Bonde.

Blodproppen ramte ham ved 6-tiden fredag morgen, da han ville lave kaffe til sin hustru, Annemette. På vej fra køkkenet med den nybryggede kaffe, mister han i kontoret balancen, snubler og lander på skrivebordet. Han tager alligevel til bestyrelsesmøde samme aften på Fyn sammen med sine sønner. Senere på dagen forværres symptomerne og Benny Bonde bliver kørt til Kolding Sygehus af sin ene søn, hvor han bliver modtaget af akutteamet og får konstateret en blodprop i hjernen.

Suppleant

Bonde glæder sig dog over, at generationsskiftet i landbrugsbedriften er gennemført.

Det bliver Thomas Vedsted, der i byrådet som suppleant indtager Benny Bondes stol.

Formandsposten i udvalget skal igennem en ny konstituering. Næstformand er Søren Rishøj Jakobsen (S).

Bondes blodprop værre end først antaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce