Bingo, så fik borgmesteren sin kæde

Som det længst siddende byrådsmedlem åbnede Jens Christian Gjesing (S) det konstituerende møde i det nye byråd og hængte efter det formelle valg af H. P. Geil borgmesterkæden om hans hals. Foto: Inge Rogat Møller

Bingo, så fik borgmesteren sin kæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådets nestor Jens Christian Gjesing (S) hængte borgmesterkæden om halsen på H. P. Geil (V), der dermed kan tage hul på sin tredje periode som borgmester i storkommunen Haderslev.

Siden 1982 har socialdemokraten Jens Christian Gjesing uafbrudt siddet i Haderslev Byråd. Som det længst siddende medlem var det derfor også ham, der på det nyvalgte byråds konstituerende møde torsdag bød velkommen og stod for dagsordenens første punkt, valget af ny borgmester.

- Kan alle godkende dagsordenen, spurgte Jens Christian Gjesing, der ikke helt kunne dy sig for at drive lidt gæk med H. P. Geil (V), der i forbindelse med forhandlingerne på valgnatten den 21. november sikrede sig et bredt flertal og stemmer nok til i yderligere fire år at indtage den attraktive plads for bordenden.

- Stolen her er jo den eneste med hjul, så måske skulle man blive her lidt, spøgte Gjesing med et smil, inden han satte det formelle valg af borgmester i gang.

Den nye formand for den borgerlige fællesgruppe, Allan Emiliussen (V), tøvede ikke længe og trykkede sig ind på talerrækken.

 

 

Kæden kom på

- Jeg foreslår H. P. Geil, sagde han og og kiggede på kommunens genvalgte førstemand, der ikke tøvede med at rejse sig fra sin meget midlertidige plads midt i den nye socialdemokratiske ti-mandsgruppe.

Glad og med et stort smil fik han derefter hængt Haderslev Kommunes borgmesterkæde om halsen af Jens Christian Gjesing, der selv tidligere to gange har båret den - i den gamle og den nye kommune.

- Den skal lige sidde rigtigt, sagde han, inden han med et smil overlod borgmesterstolen og pladsen for bordenden til Geil.

- Tak, Jens Christian, sagde en lettere rørt H. P. Geil, der med valget nu tager fat på sin tredje periode som borgmester i storkommunen Haderslev.

 

Glæder sig

Inden mødet herskede der en spændt og opløftet stemning på rådhuset. Fotograf Kåre Hangaard havde travlt med at fotografere byrådsmedlemmerne, udvalg, direktion og ledelse, mens afgående og nye byrådsmedlemmer spændt fulgte med og småsnakkende gik rundt og hyggede sig.

- Jeg glæder mig bare til at komme i gang, sagde Dansk Folkepartis nyvalgte Janni Pohl, mens Venstres Keld Valentin lidt ærgerlig fulgte med fra sidelinjen. Trods et personligt godt valg, fik Venstre ikke tilstrækkelig med stemmer, og som én af to Venstre-folk må han derfor ufrivilligt til nytår vinke farvel til byrådsarbejdet.

- Det har været spændende, men så åbner der sig jo nye veje, sagde han.

 

Paragraf kom ud

Det konstituerende møde varede mindre end 20 minutter, og der var ingen slinger i valsen - næsten. For i stedet for navne var der numre på den elektroniske talerliste, som byrådets medlemmer skriver sig ind på.

- Nummer 33, nå er det dig, sagde H. P. Geil, der dog trods talforvirringen og hurtige bemærkninger om, at det mindede om bingo, hurtigt fik byrådets opbakning til at nedsætte de ni stående udvalg, der får henholdsvis 11 og ni medlemmer. Størst bliver økonomiudvalget, der vokser fra ni til 11 medlemmer. 

Svend Brandt (EL) gjorde opmærksom på, at byrådets forretningsorden skal ændres. I paragraf 9, stykke to benævnes Slesvigsk Partis repræsentant som den tilforordnede.

- Men han har jo været fuldgyldigt medlem i fire år, sagde Svend Brandt, der dog hurtigt blev irettesat af partiets nyvalgte medlem, Carsten Leth Schmidt (SP):

- Nej, otte år, lød det fra ham. 

H. P. Geil anerkendte fejlen, og paragraffen bliver slettet. Den genvalgte borgmester lovede desuden at være borgmester for hele byrådet - ikke kun de 27 byrådsmedlemmer, der er gået sammen i en bred koalition.

- Jeg kommer med en fremstrakt hånd til samarbejde og glæder mig til de næste fire år. At være byrådsmedlem er et borgerligt ombud, der går forud for alt andet. Så god arbejdslyst, sagde han, inden han sendte alle ud til konstituerende møder i fagudvalgene.

Bingo, så fik borgmesteren sin kæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce