Bådejer klagede gentagne gange over bros tilstand, så faldt hun selv i og druknede

Peter Oggesen ved det sted, hvor hans kone sandsynligvis faldt i vandet og druknede. Foto. Larz Grabau

Bådejer klagede gentagne gange over bros tilstand, så faldt hun selv i og druknede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

62-årige Lone Inge Wolff druknede i august ved en uforklarlig ulykke i Vodhænget. De efterladte og kommunen er uenige om, hvad der skete, og hvis ansvar det er.

HADERSLEV: 62-årige Lone Inge Wolff var den 12. august i år ude og gå med sin hund. Turen gik som så tit til hende og mandens båd Sniff i Vodhænget. Men hun nåede tilsyneladende aldrig op på den. Hunden og sin taske satte hun om bord, men så gik et eller andet galt, så hun landede i vandet og druknede.

Enkemanden og hendes søn har kontaktet en advokat overvejer stadig, om de skal anlægge en erstatningssag mod Haderslev Kommune, som har vedligeholdelsespligten på den bådebro, som hun faldt i vandet fra. Lone Inge Wolff havde nemlig flere gange gjort opmærksom på, at hun ikke var tilfreds med den stand, broen var i.

- Så sent som den 9. august, får dage før sin død, hvor hun fik navn og telefonnummer på havnemesterens overordnede, da der ikke var sket noget efter de første klager. Men vi havde ikke forstillet os, at hun selv blev offer for den kamp, hun tog med kommunen, siger hendes søn Frank Wolff Hinrichs.

- Hun er formodentlig væltet på broen i de rådne brædder, siger enkemanden Peter Oggesen.

Han og den anden bådejer ved broen Torkild Gude udskiftede dagene efter flere brædder i broen.

- Vi fik at vide, at vi skulle fjerne os, og seks uger efter ville der komme nogen og reparere broen. Alternativt kunne vi lave en nødreparation. Men der er intet repareret, andet end det vi selv har gjort, fortæller Peter Oggesen.

 
 

Ingen ved det

Men hos kommunen mener man ikke, at broen var i så dårlig stand.

- Om det var fordi hun snublede på broen eller der var en anden årsag, er der ingen der ved. Det er ikke afklaret, hvad der er sket. Broen var i lovlig stand. Den var ikke 100 procent i orden, men den var ikke farlig. Vi kan ikke se om de ujævnheder, der var på broen, var årsagen til, at hun faldt i vandet, siger havne- og overfartsleder Jens Kloster Hedegaard,

Hans overordnede chefen for teknik og miljø Esge Homilius er enig. Men han mener ikke, at aftalen om at reparere broen, er gengivet korrekt:

- De ville gerne være fri for at flytte til den anden placering, så tilbød de selv at udbedre nogle af de ting, for det var ikke noget, vi prioriterede her og nu. Politiet var involveret, de valgte ikke at gå videre med sagen, i og med de ikke oplevede, at der var noget ansvar i forhold til kommunen.

Intet mistænkeligt

Det sidste bekræfter politiet.

- Politiet vurderer, at der er tale om en tragisk ulykke. Ligsynet viste intet mistænkeligt ved dødsfaldet, og der er således ikke foretaget obduktion. Dødsårsagen er drukning. Vi ved ikke, om kvinden er faldet i vandet fra bådebroen eller hendes båd, som lå ved bådebroen, men kvinden havde ingen skader i hovedet. Sagen er henlagt fra politiets side, og der bliver ikke foretaget yderligere, siger vicepolitiinspektør Jeppe Kjærgaard.

Bådejer klagede gentagne gange over bros tilstand, så faldt hun selv i og druknede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce