Alle Haderslevs sommerhuse er revet væk

Blandt andet her i Kelstrup Strand er der fyldt med turister. En hurtig køretur gennem området viste især mange norske nummerplader på bilerne. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Alle Haderslevs sommerhuse er revet væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De kommer hertil fra Norge og Tyskland, men også andre danskere finder vej til Haderslev, når sommerferien anno 2019 skal afholdes. Belægningsprocenterne for de kommende uger er tårnhøje, og både uge 29 og 30 er alt revet væk.

Haderslev: Det vælter ind over de danske grænser fra nord, syd og øst for tiden. Og de kommende to uger bliver indvandringen ikke sat på pause - nærmere tværtimod.

Hjemmesiden www.campaya.dk samler sommerhuse udbudt til leje fra både bureauer og private i sin søgemaskine, og i både uge 29 og 30 er samtlige de sommerhuse i kommunen, som portalens søgemaskine kan finde, udlejet.

Selv peger portalen på flere årsager til populariteten.

- Haderslev er en historisk by, som er spændende for både udlændinge og andre danskere at besøge. Her er skønne, børnevenlige strande og idyl for alle pengene i sommerhusområderne, og det er i den grad noget, der tiltaler vores naboer mod syd, skriver Jesper Kruse, kommunikationsansvarlig for Campaya.dk i en e-mail.

Belægningsprocenterne i Haderslev
  • Uge 28: 94,03 procent
  • Uge 29: 100 procent
  • Uge 30: 100 procent
  • Uge 31: 98,3 procent
  • Uge 32: 82,1 procent
  • Uge 33: 69,89 procent


Tallene er per 11. juni og fra Campaya.dk, som samler sommerhuse fra både bureauer og private i sin søgemaskine.

Forventer fortsat udvikling

Han medgiver, at sommervejret sidste år spiller en rolle. For hvis danskerne har en forventning om, at vejret herhjemme bliver godt, så er de tilbøjelige til ikke at rejse til udlandet.

- Her er nærhed, det er nemt, og alle taler samme sprog, og det betyder faktisk noget for især de ældre. Og så er det let lige at invitere venner og familie over til et par dage med grill på sommerhusterrassen og et godt glas rosé i hånden. Det er noget, der tiltaler rigtig mange, skriver Jesper Kruse.

Men selvom sommervejret anno 2019 ikke helt har levet op til den høje standard fra i fjor, så har Campaya.dk en klar forventning om, at udviklingen fortsætter i en positiv retning.

- Vi ser en stadig stigende efterspørgsel på sommerhusene i Haderslev. Det er ikke noget, jeg regner med, kommer til at stoppe. Nok nærmere tværtimod. Et bud herfra vil være, at næste år bliver endnu bedre med en bredere sommersæson, hvor sommerhusområderne er fyldt op i en længere periode. Der er ingenting, der tyder på det modsatte, skriver han.

Søgemaskinen hos Campaya.dk har i alt 352 sommerhuse i kommunen, og alle disse er altså udlejet i uge 29 og 30.

Ifølge Danmarks Statistik var der i 2018 maksimalt udlejet 299 sommerhuse i Haderslev Kommune på samme tidspunkt. I alt er sommerhusbestanden i kommunen langt højere end disse tal, men det er langt fra alle, som udlejer sine sommerhuse.

Alle Haderslevs sommerhuse er revet væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce