Ærlig snak: Borgmester og direktør vil fortælle om pengemangel

Arkivfoto: JV

Ærlig snak: Borgmester og direktør vil fortælle om pengemangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haderslev Byråd inviterer alle borgere og interesserede til informationsmøde om Haderslev Kommunes økonomi og budgetlægningen for de kommende år.

Haderslev Kommune: Alle er velkomne til at komme og høre om de faktiske forhold i kommunens budgetter, når Haderslev Kommune den 23. september indkalder til informationsmøde om kommunens pressede budget.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at kommunens økonomi er presset, og at byrådet står foran en meget vanskelig opgave, når der skal lægges budget for de kommende år. I sådan en situation kan der opstå mange forskellige historier om årsagerne til problemerne, historier, som måske ikke alle kan stå for et faktatjek, siger borgmester H.P. Geil i en pressemeddelelse.

I sådan en situation kan der opstå mange forskellige historier om årsagerne til problemerne, historier, som måske ikke alle kan stå for et faktatjek.
[i]- H. P. Geil (V)[/i]

Info - ikke debat

Derfor har byrådet bedt kommunaldirektøren og økonomichefen om at fortælle om rammerne for kommunens økonomi og de udfordringer, der gør sig gældende her og nu og på lidt længere sigt.

-Vi har valgt at invitere alle borgere, som har lyst, med til dette informationsmøde, for på den måde at få et fælles grundlag for den vanskelige proces med at få enderne til at mødes, som venter byrådet, siger H.P. Geil.

Han understreger, at der er tale om et informationsmøde og ikke en debataften med politikere, og at embedsmændene naturligvis, hverken kan eller skal svare på politiske spørgsmål. På mødet vil kommunaldirektør Willy Feddersen og økonomichef Morten Outtrup orientere om kommunens økonomi og de forskellige udfordringer, der betyder, at Haderslev Byråd skal finde besparelser i de kommende års budgetter. Mødet finder sted i Kulturhus Harmoniens store sal, Gåskærgade 19 i Haderslev 23. september fra klokken 19-21.

Ældre og børn

En af årsagerne til de økonomiske udfordringer er fælles for flere provinskommuner og drejer sig om det, der er blevet kaldt det "demografiske træk". Det handler groft sagt om, at der er flere plejekrævende ældre, men også flere små børn, der skal passes i offentlige institutioner, men omvendt færre i den arbejdsdygtige alder, der betaler skat til kommunen.

Ifølge tal fra Kommunernes Landsforening udgør de kommunale udgifter til ældreomsorg 8,4 procent af det samlede offentlige forbrug. Frem mod 2040 skal andelen forøges til 11 procent, hvis det offentlige forbrug skal følge befolkningsudviklingen.

Aftale med regering ikke nok

Regeringens nyligt afsluttede økonomiaftale med KL dækker ikke alle de økonomiske udfordringer, som kommunen står med. Groft sagt betyder aftalen, ifølge H. P. Geil, at Haderslev Kommune får 19 millioner kroner ekstra.

- De penge kan tage den værste brod, men vi kommer ikke udenom besparelser. Det vil være utopi, at tro på, at det dækker hullet, sagde borgmester H. P. Geil til Jv efter aftalens indgåelse.

Ærlig snak: Borgmester og direktør vil fortælle om pengemangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce