24-årig efter biljagt: Det var dumt, men ingen var i fare

Den 24-årige, der julemorgen blev anholdt for at stikke af fra politiet, mener ikke der var fare for andres liv. Arkivfoto: Kim Haugaard

24-årig efter biljagt: Det var dumt, men ingen var i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julemorgen valgte en 24-årig mand at stikke af fra politiet, da en politipatrulje gerne ville i kontakt med ham. Det resulterede i en biljagt, der endte på H.C. Østedsvej i den østlige del af Haderslev. JydskeVestkysten fik fat i den 24-årige, der erkender dumhed, men afviser at have skabt fare for andre.

HADERSLEV: Sigtelserne mod en 24-årig mand fra Haderslev står i kø, efter han mandag morgen valgte at stikke af, da en politipatrulje ville i kontakt med han. Her i blandt at modsætte sig anholdelse, kørsel i narkopåvirket tilstand, kørsel uden førerret, da kørekortet var frakendt, kørsel i en uregistreret bil samt diverse overtrædelser af færdselsloven, blandt andet forkert vej omkring et helleanlæg.

På H.C. Ørstedvej i den nordlige/østlige del af Haderslev lykkedes det dog at få bilisten stoppet, og føreren af bilen, en 24-årig mand, blev anholdt.

det kan godt være det lyder vildt, men det gik altså ikke vildt for sig, det kunne have været værre.
24-årig, der stak af fra politiet
det sigtes han for
Biljagten fandt sted mandag morgen omkring klokken 9.15 i den østlige del af Haderslev. Den 24-årige sigtes for: At modsætte sig anholdelse,

Kørsel i narkopåvirket tilstand,

Kørsel uden førerret, da kørekortet var frakendt,

Kørsel i en uregistreret bil

sSamt diverse overtrædelser af færdselsloven, blandt andet forkert vej omkring et helleanlæg.

- Det var ikke vildt

Den 24-årige, hvis navn og identitet er redaktionen bekendt, mener dog, at avisen var helt gal på den i formiddagens fremstilling af forløbet. I første omgang forlød det at politijagten begyndte i midtbyen, men ifølge den 24-årige selv begyndte den ved havnen i Haderslev, tæt på VUC Syd og strakte sig i den østlige del af byen.

-Jeg skulle aldrig have sat mig ind i den bil. Jeg traf en helt forkert beslutning, men der var altså ingen, der var i fare, fordi der var overhovedet ikke nogen at se. Det foregik jo i udkanten af byen. Det kan godt være det lyder vildt, men det gik altså ikke vildt for sig, det kunne have været værre, siger den 24-årige, som JydskeVestkysten fandt frem til via sociale medier og lokale kilder. Han deler gerne sin version, men ønsker af hensyn til sit job at være anonym.

- Jeg gik i chok

- Det forlyder at du overså indtil flere vigepligter, hvad siger du til det?

- Det siger jeg ikke så meget til. Jeg synes ellers, jeg stoppede for mine vigepligter.

- Så det er simpelthen forkert, hvad politiet siger?

- Det kan godt være, de mener, jeg ikke overholdt mine vigepligter, fordi jeg måske lige overtrådte den med en centimeter eller to, men jeg vil ikke påstå, at jeg ikke overholdt dem, men der kan man vel altid være uenige eller ej.

- Hvorfor kørte du overhovedet fra dem?

- Fordi jeg ikke har noget kørekort.

- Hvorfor satte du dig så overhovedet ind i bilen?

- Det gør jeg ikke normalt. Det er sket en enkelt gang. Jeg har lagt min fortid bag, og det var ikke noget der skulle være sket. Jeg har et firma, jeg skal passe. Jeg traf bare en rigtig dum beslutning kan man godt sige.

- Burde du ikke bare være stoppet ved første lejlighed?

- Jo, men jeg gik i chok, og så tænkte jeg ikke i den rette bane, og så kom jeg til at køre væk. Det gjorde så at det endte i en politijagt, siger den 24-årige.

Forude venter et retsligt efterspil. Den 24-årige afviser i øvrigt også at have været påvirket under politijagten. Han har afleveret en blodprøve, og politiet opretholder sigtelsen for narkokørsel.

24-årig efter biljagt: Det var dumt, men ingen var i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce