135 nye boliger skal give ældre bydel et løft

Der er blandt andet planlagt at bygge lejlighedskomplekser med elevatorer mellem Bøndergårdene og Simmerstedvej. Illustration: Kuben

135 nye boliger skal give ældre bydel et løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haderslev Byråd har sendt forslag til lokalplan og kommuneplan for Engel-grund ved Simmerstedvej i offentlig høring i otte uger.

Haderslev: Haderslev er på vej til at få en helt ny moderne bydel med 135 nye boliger midt i et ældre villakvarter. Et fuldstændig enigt byråd besluttede tirsdag at sende et forslag til lokalplan for det nye boligområde på Engel-grunden mellem Bøndergårdene og Simmerstedvej i offentlig høring i otte uger sammen med et kommuneplantillæg for samme område.

Det skete efter, at byrådet i enighed havde valgt at følge indstillingen fra udvalget for plan og miljø, som havde taget indsigelser og kommentarer fra en allerede afholdt idéhøring til efterretning.

- Dette projekt tilfører bydelen noget meget positivt. Her er ingen lejeboliger eller rækkehuse, og med projektet kan vi udvikle denne lidt ældre bydel til også at få den type boliger, sagde Enhedslistens Svend Brandt blandt andet.

Baggrund
HAB bygger 69 lejligheder og 23 rækkehuse.F. Engel bygger 44 rækkehuse som ejer/ eller lejeboliger.

Lejlighederne bliver i gennemsnit 100 kvadratmeter store.

Rækkehusene bliver i gennemsnit 110 kvadratmeter store.

Byggeriet skal ifølge planerne begynde på Solsortevej, hvor kolonihaverne inddrages og der i 2019 skal bygges 20 ejer- eller lejeboliger i et til halvandet plan.

Samler aktiviteter

F. Engel vil samle hele koncernen på Norgesvej, hvor tekstilfabrikken i forvejen har hovedkvarter. Den har derfor købt Haderslev Fragtcentrals grund og bygninger, og i sommer præsenterede virksomheden i samarbejde med Kuben og boligselskabet HAB derfor en storstilet plan, der betyder, at de gamle fabriksbygninger ved Simmerstedvej, Bellahøjvej, Solsortevej og Bøndergårdene jævnes med jorden og at der i stedet i løbet af 2019 til 2022 bygges 135 nye boliger i form af rækkehuse og såkaldte punkthuse i op til 15 meters højde.

Mens nogle i idéhøringen har udtrykt begejstring for planerne, har andre naboer til det kommende boligområde udtrykt bekymring. De frygter, at trafikken på vejene omkring planområdet vil stige.

Lastbiler forsvinder

Bent Iversen, der lige som flere andre af byrådets politikere bor tæt på det kommende boligområde, er dog ikke så nervøs for trafikken:

- Når Engel rykker ud, slipper vi jo også for lastbiler og anden tung trafik, sagde Bent Iversen, der bedre kan forstå protesterne fra idéhøringen om at bygge 4-5 etages højhuse ud mod Simmersted.

- Jeg vil mene, at maksimalt op til tre etager er mere passende.

Benny Bonde (LA), der er formand for udvalget for plan og miljø, slog fast, at der kun bliver bygget op til 15 meter.

- Og så skal man jo være glad for, at det ikke er i Brande, sagde han med et grin og henvisning til, at Bestseller vil bygge Danmarks højeste højhus på 320 meter i Brande.

135 nye boliger skal give ældre bydel et løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce