11 partier i Haderslev inviterer: Speeddate din politiker

Metoden med at møde politikere på speeddating er prøvet andre steder. Her er det i Vejle. Arkivfoto: Søren Alwan/Scanpix

11 partier i Haderslev inviterer: Speeddate din politiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

11 partier er gået sammen om en helt ny måde at holde valgmøde på. Kandidaterne cirkulerer mellem borde, hvor vælgerne kan stille spørgsmål til hver enkelt kandidat.

HADERSLEV: De 11 partier, der har en lokalafdeling i Haderslev, er gået sammen om en utraditionel måde at møde vælgerne på: Kandidaterne stiller op til politisk speeddating på valgmøder i de tre centerbyer, Gram, Vojens og Haderslev.

De traditionelle panelmøder trækker ikke folk ad huse, mener ideens ophavsmand.

Valgmøder: Hvem, hvor og hvornår
Gram, Gram Slotscafé, mandag den 20. maj klokken 19-21:

A: Jesper Petersen. B: Karl Erik Olesen. C. Klaus Juhl. DF: Torbjørn Fristed. SF : Nanna Bonde. KD: Henri Nissen. LA: Henrik Dahl. NB: Anne Marie Buch. V: Hans Chr. Schmidt. Ø: Mathias Dahl Christiansen. Å: Karin Roar Genz.

Vojens, Hotel Vojens, torsdag den 23. maj klokken 19-21.

A: Jesper Petersen. B. Karl Erik Olesen. C: Klaus Juhl. DF: Torbjørn Fristed. SF. Nanna Bonde. KD: Marianne Karlsmose. LA: Martin Boye. NB: Anton Kudsk. V: Hans Chr. Schmidt. Ø: Rasmus Vestergaard Madsen. Å: Karin Roar Genz.

Haderslev, Slotsgade 25, mandag den 27. maj klokken 19-21:

A: Jesper Petersen. B: Karl Erik Olesen. C: Klaus Juhl. DF: Torbjørn Fristed. SF: Nanna Bonde. KD: Marianne Karlsmose. LA: Henrik Dahl. NB: Anton Kudsk. V: Hans Chr. Schmidt. Ø: Mathias Dahl Christiansen. Å: Karin Roar Genz.

Indbyrdes skænderier

Det er SF's byrådsmedlem, Bent Iversen:

- Vi var nogle af de politiske partier, der sad sammen og talte frem og tilbage om de traditionelle møder, der ikke trækker folk, og så fandt vi på det her. Også for at undgå den situation, at der sidder 11 mand i panelet, der så begynder at skændes og diskutere indbyrdes, mens andre sidder og lytter.

På de tre valgmøder får hver politiker to minutter til at komme med en kort indledning. Herefter bliver tilhørerne fordelt ved 11 borde. Hvert bord får besøg af en kandidat, og så kan deltagerne stille spørgsmål i fem minutter. Kandidaterne skifter bord hvert femte minut, indtil de har besøgt dem alle 11.

Partisoldater

Den form kan få kandidaterne tæt på borgerne og giver samtidig sidstnævnte mulighed for at stille spørgsmål direkte til den enkelte politiker, siger Bent Iversen:

- Men vi aner selvfølgelig ikke noget om, hvorvidt det trækker folk.

Repræsentanterne for de politiske partier har også drøftet, om de 11 kandiater skulle nøjes med ét valgmøde:

- Men vi har denne her evindelige diskussion i kommunen om, hvorfor alt skal foregå i Haderslev by, og glemmer vi ikke Vojens og Gram. Derfor tager vi til de to byer også.

En af de kandidater, der skal deltage i alle tre møder, er den konservative Klaus Juhl. Han har forventninger til, at formen, der er ny i Haderslev-sammenhæng, vil give bonus:

- Valgkampen er i forvejen et stort show. Tiderne har ændret sig, og vi må prøve noget andet. Det sidste valgmøde, jeg deltog i, var til kommunalvalget, og det foregik i Nustrup. Så sidder der måske fem konservative og 20 Venstrefolk. Det er partisoldaterne, der dukker, og det rykker ikke nogle stemmer.

11 partier i Haderslev inviterer: Speeddate din politiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce