10. ved Kløften har stor stigning i antallet af elever

Bo Vesterbye har været skoleleder på 10. ved Kløften i ti år og er desuden næstformand i Landsforeningen af 10. klasseskoler. Foto: Stine Hygum

10. ved Kløften har stor stigning i antallet af elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her efter sommerferien er der startet flere end 160 elever på 10. ved Kløften. Skoleleder mener, at det brede tilbud har en del af æren for stigningen.

HADERSLEV: Da klokken ringede ind til allerførste time i det nye skoleår på 10. ved Kløften på Christiansfeldvej, så var der langt flere elever end sidste år, der skulle tage deres taske med sig og finde sig til rette i deres nye klasselokale.

- Vi har haft en fremgang fra 130 elever sidste år til godt 160 i år - og det på trods af at der nedgang i antallet af unge mennesker, siger skoleleder Bo Vesterbye, der ikke lægger skjul på, at udviklingen glæder ham.

Skolelederen vil ikke udelukke, at det øgede antal elever på 10. ved Kløften kan skyldes optagelseskravene på de gymnasiale uddannelser:

- Måske gør de noget, men jeg tænker, at hvis vi ikke har nogle gode historier fra vores skole - så kommer eleverne altså heller ikke.

Her i det nye skoleår er det heller ikke kun lokale elever, der har spidset blyanterne og måske endda smurt en madpakke:

- Vi har elever fra Christiansfeld. Det er der ikke noget nyt i. Men vi har også elever fra Rødekro og Brørup, siger Bo Vesterbye og fortsætter:

- Min fornemmelse er, at der bliver snakket positivt om 10. ved Kløften - plus at vi har et godt koncept med mange muligheder.

Flere end 160 elever startede her efter sommerferien på 10. ved Kløften. Det er langt flere end sidste år, hvor der var 130 elever. 
Foto: Stine Hygum
Flere end 160 elever startede her efter sommerferien på 10. ved Kløften. Det er langt flere end sidste år, hvor der var 130 elever. Foto: Stine Hygum

Nyt samarbejde på vej

10. ved Kløften har en række samarbejder, der skal være med til at ruste elevene til tage kvalificerede valg omkring, hvad deres fremtid skal byde på.

- Vi samarbejder med erhvervsskolerne i området og landbrugsskolen i Gråsten på den måde, at elverne kan komme derhen to dage i ugen, hvor de bliver undervist både af erhvervsskolerens lærere, men også af vores egne, siger Bo Vesterbye, der mener at samarbejderne netop er succesfulde fordi eleverne ikke er afsted på egen hånd, men at de også¨følges af deres egne lærere.

Derudover er der også X Class:

- Det er en gymnasial indgang for dem, der vil det bagefter, siger Bo Vesterbye.

Her får eleverne mulighed for at prøve deres fremtid af med en uge på henholdsvis Katedralskolen, Det Blå Gymnasium, HTX og HF - sidstnævnte i VIC-regi.

Derudover er der også valgfag til eksempelvis både de boldglade og de kreative.

Omkring 35 procent af eleverne på 10. ved Kløften går videre til en erhvervsuddannelse, mens cirka 50 procent begynder på en gymnasial uddannelse.

- Vi samarbejder også med virksomheder og er i gang med at starte et samarbejde op med LEGO, siger Bo Vesterbye.

Samarbejdet med virksomheder betyder blandt andet, at elever og virksomheder har mulighed for at se hinanden an, inden de eksempelvis indgår en kontrakt om en læreplads.

Dejligt arbejde

De mange nye elever på skolen kommer også med udfordringer, som de skal have hjælp af lærerene til at navigere i.

- Der er omkring 45.000 unge i dag, der er diagnosticeret med angst. Vi har uddannet personalet i noget, der hedder Cool Kids, det er en uddannelse, der gør at man kan hjælpe de unge mennesker. Det betyder meget - og de gode historier om skolen skyldes, at jeg har nogle dygtige folk på skolen, siger Bo Vesterbye og understreger:

- Det er et privilegium, at man kan få lov til at være blandt teenagere og få lov til at gøre en forskel. Det er udviklende - både for dem og os, slutter skolelederen.

10. ved Kløften har stor stigning i antallet af elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce