Spellerberg får medhold og undres: Inkompetent og skræmmende

Bo Spellerbergs karantæne burde ikke have været givet, fastslår DIF-idrættens Højeste Appelinstans. Foto: Henning Bagger / Scanpix

Spellerberg får medhold og undres: Inkompetent og skræmmende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DIF-idrættens Højeste Appelinstans har som det andet uvildige organ underkendt Dansk Håndbold Forbunds Disciplinærinstans i sagen, hvor KIF's Bo Spellerberg fik karantæne for vredesudbrud mod dommere.

JURA: Som det andet uvildige organ har idrættens højeste juridiske udvalg, DIF-idrættens Højeste Appeludvalg, underkendt Disciplinærinstansen under Dansk Håndbold Forbund, DHF.

Nok en gang slås det fast, at Disciplinærinstansen var på gale veje, da den gav KIF-spilleren Bo Spellerberg karantæne for vredesudbrud mod et dommerpar.

Spellerbergs karantæne er ophævet med tilbagevirkende kraft, og Dansk Håndbold Forbund står tilbage med regningen for behandling af sagen.

Hvis Spellerberg selv er glad for beslutningen, skjuler han det bag en bekymring for hele proceduren i sagen. Over for JydskeVestkysten udtrykker han forbløffelse over, at DHF's Disciplinærinstans har fastholdt deres synspunkt.

- Jeg vil simpelt hen sige, at min fornemmelse er, at det er et inkompetent disciplinærudvalg, vi har. Først, at de overhovedet ikke læser lovene og forstår at læse dem ordentligt. At de dernæst får en reminder fra deres eget appeludvalg om at prøve at kigge ordentligt på det igen, og de så gør det forkert en gang til. Det er skræmmende, siger Spellerberg som gennem hele forløbet har sagt, at en karantæne kunne være i orden, hvis de gældende regler blev overholdt.

Fakta
ForløbetBo Spellerberg råbte efter ligakampen ude mod Skjern "hvor er I elendige, mand" efter dommerparret Lars Hansen og Klaus Andersen.

Hændelsen blev ikke indberettet før dagen efter. Her begrundes Spellerbergs udsagn, og at han under hilsepligten hilser med aggressiv adfærd og knyttet hånd mod dommerne. Dette modsiges af tv-billederne.

Tre dage efter kampen idømmes Bo Spellerberg en spilledags karantæne. Den afsoner han i kampen mod Ribe-Esbjerg, som KIF vinder.

26. marts erklærer Håndboldens Appelinstans så Disciplinærinstansen afgørelse for ugyldig blandt andet, fordi Spellerberg ikke blev hørt i sagen, og indberetningen ikke var sket inden for en time.

Disciplinærinstansen behandler igen sagen, og 28. marts fastholdes Spellerbergs karantæne med den begrundelse, at forseelsen er sket efter kampen, hvilket angiveligt ophæver fristen på en time.

29. marts erkender formanden for elitedommerudvalget i DHF, Bjarne Munk Jensen, over for TV2, at han sendte en mail til kampens observatør, Jens Henriksen, hvori han spørger, om der er foretaget en indberetning, hvilket der ikke var på pågældende tidspunkt.

26. april indberettes sagen til DIF-idrættens Højeste Appelinstans, som nu endegyldigt underkender Disciplinærudvalgets afgørelse om karantæne til Spellerberg.

De skabte uklarhed

I stedet ser det ud til, at dommerne er påvirket udefra, som det fremgår af faktaboksen til denne historie om sagens forløb.

Om det skal have konsekvenser, vil Spellerberg ikke vurdere.

- Det må de rette instanser beslutte. Det ved jeg ikke. Jeg synes bare, det er vigtigt, at der er kommet en beslutning. Disciplinærudvalget skabte uklarhed omkring reglerne, så man ville kigge på det og få det ændret i fremtiden. Nu er der skabt klarhed over, at de måske egentlig er gode nok, men at det bare er disciplinærudvalget, der ikke kan læse dem, mener Spellerberg.

- Hensigten med reglen var jo netop den, at man ikke ville have dommere, der bliver påvirket, hvilket netop var tilfældet her. Det var det, reglen var sat i verden for at beskytte. Så har det vist sig efterfølgende, at det var det, der skete, så derfor har det vist sig, at reglen er rigtig. Den fungerer åbenbart efter hensigten, så man behøver måske ikke at skrive reglerne så meget om, mener Spellerberg, der afsonede karantæne i en nøglekamp om en plads i slutspillet mod Ribe-Esbjerg.

- Fred være med det, for det gode var, at vi vandt den kamp. Ellers havde vi stået her i dag, og hvad så. Havde vi så ikke været i slutspillet og det ene og det andet, lyder det.

For at beskytte dommerne

KIF'eren håber, at afgørelsen kan sætte en stopper for lignende sager, hvor dommernes dømmekraft sættes i tvivl.

- Det handler jo ikke om mig. Det er mere på sportens vegne, hvis vi har lignende sager. Mest af alt for at beskytte vores dommere, så de har arbejdsro og ved, hvad de har at gøre med. Og ved, hvad disciplinærudvalgets rolle er. De kan til enhver tid tage sager op, hvis de føler for det, og så kan de behandle dem efter alle kunstens regler, så der bliver klarhed frem for, at der sker fejl. Alle ved, det var en fejl, der skete, og det har de jo også selv indrømmet. Det er bare mærkeligt, hvorfor disciplinærudvalget ikke kigger på, at det var en fejl, men i stedet bliver ved at holdet fast i det. Det er skræmmende, mener han.

Spellerberg får medhold og undres: Inkompetent og skræmmende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce