Håndboldhierarkiet kan falde på plads: I aften kører toget mod slutspillet

Arkivfoto: Timo Battefeld

Håndboldhierarkiet kan falde på plads: I aften kører toget mod slutspillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag aften er der fuldt program i håndboldligaen. Hvis favoritterne vinder sine kampe, vil top otte med al sandsynlighed have sat sig. Læs de syd- og sønderjyske cheftrænernes tabeltanker herunder.

Hvis aftenens resultater i herrernes håndboldliga falder ud som forventet, kan vi med stor sandsynlighed udpege de otte hold, der til foråret skal spille om medaljer og dansk mesterskab.

Den tætte kamp om top otte, holdene har leveret de seneste sæsoner, kan stort set blive annulleret. Hullet mellem nummer otte - aktuelt er det Skjern - ned til KIF Kolding på niendepladsen kan blive øget til seks point. Og så virker det ikke længere realistisk, at nogen af holdene fra bundregionen kommer op og fravrister konkurrenterne i top otte en billet til slutspillet.

I så fald kan SønderjyskE som det eneste hold fra JydskeVestkystens område sætte sig trygt til rette i det tog, der kører mod slutspillet. Sønderjyderne har onsdag aften en udekamp mod bundproppen Lemvig-Thyborøn.

Hvis KIF og Ribe-Esbjerg taber sine udekampe mod henholdsvis Århus og Bjerringbro-Silkeborg, vil toget med al sandsynlighed være kørt for dem. Så vil det handle om at undgå nedrykning.

Ingen af kampene bliver vist på tv, men jv.dk liveopdaterer fra kampen mellem Århus og KIF, og i den liveopdatering vil vi også følge udviklingen i de øvrige kampe.

Du kan se aftenens kampprogram i faktaboksen til denne artikel, og herunder kan du læse, hvordan trænerne fra SønderjyskE, KIF og Ribe-Esbjerg ser på den aktuelle situation.

KIF-træner satser på overraskelser
Arkivfoto: Ole Nielsen

KIF-træner Lars Frederiksen er udmærket klar over, at top otte vil være ude af syne, hvis hans hold taber mod Århus onsdag aften.

- Så er der i hvert fald lang vej, skal vi sige det sådan, spørger han retorisk.

- Jeg prøver for så vidt muligt ikke at se for meget på stillingen, og hvad der sker, hvis man taber, for hvis man gør det, så mister man fokus på det hold, man skal spille mod. Og for mig at se er der ikke nogen uvigtige kampe lige nu. Det er lige meget, om man møder bundhold eller tophold. Vi går med en tro på, at vi kan vinde alle kampe. Det har vi også vist, siger Frederiksen.

- Hvis man kigger for meget på, hvad der kan ske i de andre kampe, bliver man bare tosset i hovedet. Som det er lige nu, kan man ikke sætte sig ned og sige, at de og de vinder, for vi kan se, at der gang på gang på gang er overraskelser. Jeg tror ikke, der ikke har været en af de 14 runder, hvor der ikke har været to overraskelser eller et tophold har tabt til et hold længere ned. Der er ikke helt hoved og hale i det, siger KIF-træneren.

- Derfor må man have fokus på det hold, man selv skal spille mod, og så må man se bort fra det faktum, at turneringen kunne dele sig, hvis ikke man vandt. Jeg kigger ikke så meget på, hvem vi kan hente, og hvem vi ikke kan hente.

KIF-træneren siger, at han har kigget meget nedad i tabellen, fordi holdene under KIF stadig samler point. Med en sejr i Aarhus og et par resultater, der går KIF's vej, kan tabellen blive mere samlet igen.

- Hvis resultaterne falder anderledes ud, er det pludselig tættere igen, siger Frederiksen inden onsdagens kamp, der spilles 18.30 i Aarhus.

Ribe-Esbjerg tror stadig på slutspillet
Arkivfoto: John Randeris

Ribe-Esbjerg tror og håber stadig på en slutspilsplads, hvis vestjyderne kan få noget mere kontinuitet ind i deres spil.

- Vi tror stadig på, at det kan lade sig gøre. Vi ved også, at der skal ske noget, og at det skal gå stærkt. Og vi skal også lave nogle overraskelser mod nogle hold, som vi inden i sæson ikke havde forventet at skulle slå, siger cheftræner Lars Walther, der meget nødigt vil tale om hverken tabel eller mulige - og umulige - scenarier.

- Vi har problemer nok med os selv, siger han.

Og så vil den efterhånden hårdt prøvede cheftræner faktisk allerhelst undgå at tale om noget, der ligger længere fremme end næste kamp.

- Vi koncentrerer os primært fra kamp til kamp. Vi tror selvfølgelig stadig på, at vi kan komme ind i en god stime, og vi arbejder på livet løs for at finde løsninger. Selvom vi tabte sidste gang (mod GOG red.), er der faktisk nogle positive ting. Vi skal selvfølgelig fjerne de her fem minutter (med scoringspause, red.), som vi har døjet med tidligere, og så skal vi score nogle flere mål. Det arbejder vi hårdt på.

Men selvom, at han stadig holder fast i slutspilsmålet, som blev meldt ud inden sæsonstart, så ser han ingen grund til skænke det mange tanker.

- Vi tænker slet ikke på slutspillet. Vi skal ikke til at tænke ud i et stort billede. Vi skal rage det til os, som vi kan, og så skal vi simpelthen tro på det, vi går og laver, så vi har noget selvtillid med i bagagen. Og det er også det, vi gør til kampen mod BSV, slår han fast.

SønderjyskE-træner tager favoritværdighed: Lemvig-kampen er en skal-kamp
Arkivfoto: Ole Nielsen

Sønderborg: SønderjyskE-træner Kasper Christensen tager gerne favoritværdigheden til udekampen mod Lemvig-Thyborøn.

- Med det spil, vi overordnet set har spillet i store dele af sæsonen, så er vi favorit. Det er vi, hvis man ser på spillermateriale, og det er vi, hvis man ser på holdpræstationer i sæsonen, siger Kasper Christensen, inden han udtrykker respekt for oprykkeren.

Han vil dog ikke medgive, at SønderjyskE er så godt som i slutspillet, hvis onsdagens resultater flasker sig.

- Ikke som slutprodukt, men midlertidigt kan man bare kigge på stillingen og sige, at der er afstand, og det er der allerede lidt nu. Men som præmis, at tingene er lukket af, det koncentrerer vi os ikke så meget om, for uanset om vi vinder og kommer på 17 point eller taber og bliver på 15, så er det vores opgave at få skrabet point nok sammen til at komme i slutspillet. Der skal vi måske bruge 24 eller 25 point, og det har vi 12 kampe til at skrabe sammen fra og med i morgen (onsdag, red.), understreger han og medgiver, at SønderjyskE er godt på vej.

- Vi har jo hele tiden meldt ud, at vi synes, at vi godt kunne tillade os at have ambitioner om slutspillet. At omverdenen så ikke har haft samme tro, er en anden snak, siger Christensen, som pointerer, at de positive udsigter hurtigt kan ændre sig.

- Det er vigtigt, at man vinder de kampe, man skal vinde, og Lemvig-kampen er en skal-kamp. Det kan være en svær mental opgave. Det er ikke nemt at komme til Lemvig, og jeg er helt sikker på, at hvis vi spiller på et niveau som mod TTH, så tror jeg ikke, vi vinder, siger træneren om kampen, der starter klokken 19.30.

Håndboldhierarkiet kan falde på plads: I aften kører toget mod slutspillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce