Fortjent EM-guld: Endelig fik Frankrig noget at juble over

Frankrig vandt søndag aften EM-guld med en finalesejr på 24-21 over Rusland. Foto: Franck Fife / Scanpix Ritzau

Fortjent EM-guld: Endelig fik Frankrig noget at juble over

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frankrig vandt søndag aften EM-guld for første gang. Cheftræner Oliver Krumbholtz og hans kvinder besejrede Rusland 24-21 i en meget seværdig finale, der blev dygtigt ledet af et modigt dansk dommerpar.

Mange er rigtig utilfredse i Frankrig i øjeblikket.

Vi har set det weekend efter weekend i de seneste måneds tid, men ind i mellem kan glæden og livsmodet simpelt hen ikke holdes tilbage.

Det kunne det eksempelvis ikke søndag aften, hvor knap 15.000 tilskuere lod glæden få frit løb, da de franske håndboldkvinder for første gang nogen sinde vandt guld ved en EM-slutrunde.

Og når det så endda skete hjemme i Paris, gik alt jo op i en højere enhed.

Finalen var forrygende.

Intet mindre.

Det var håndbold på den allerøverste hylde.

Rusland sled og slæbte med alt, hvad de havde. Træner Trefilov har exceptionelle spillere på sit hold, men har han måske lige præcis ikke helt så mange klassespillere til rådighed, som det er tilfældet hos træner Krumbholtz og Frankrig.

Det betød, at Rusland formåede lige akkurat ikke at komme helt op - og så kunne Frankrig altså spille sig til den første EM-guldmedalje.

Holland tog bronzen
I kampen om bronzekampen fandt Holland de sidste ressourcer frem og vandt 24-20 over Rumænien, der er et ganske ordinært hold uden stjernen Cristina Neagu. Team Esbjergs Estavana Polman spillede en stor bronzekamp og blev sit holds topscorer med syv mål.

All Star-hold

Det europæiske håndboldforbund, EHF, har traditionen tro kåret et All Star-hold. Det er ret alternativt, men det ser således ud:

Målvogter: Amandine Leynaud (Frankrig)

Venstre fløj: Left Wing: Majda Mehmedovic (Montenegro)

Venstre back: Noemi Hafra (Ungarn)

Playmaker: Stine Brede Oftedal (Norge)

Højre back: Alicia Stolle (Tyskland)

Højre fløj: Carmen Martin (ESP)

Stregspiller: Crina Pintea (Rumænien)

Bedste forsvarsspiller: Kelly Dulfer (Holland)

Mest værdifulde spiller (MVP): Anna Vyakhireva (Rusland)

VM 2019 i Japan

Det danske landshold skal ud i to playoff-kampe mod Schweiz for at kvalificere sig til VM-slutrunden i Japan i december 2019. Det er en overkommelig lodtrækning. Der er kamp på hjemmebane den 31. maj, mens der er returkamp i Schweiz den 6. juni.
Estavana Polman, Maura Visser og Holland sikrede sig en bronzekamp, da de besejrede Rumænien. Foto: Anne-Christine Pouijoulat / Scanpix Ritzau
Estavana Polman, Maura Visser og Holland sikrede sig en bronzekamp, da de besejrede Rumænien. Foto: Anne-Christine Pouijoulat / Scanpix Ritzau
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix

Og Frankrig var et halvt skridt foran allerede i første halvleg, som "Les Bleus" vandt med 13-12. Det var helt igennem forrygende flot halvleg, men sådan skal det jo næsten blive, når de forsvarende verdensmestre møder de forsvarende olympiske mestre.

Det var 30 hæsblæsende minutter med masser af lækre individuelle detaljer, mål i den ekstraordinære klasse, aggressivt og hårdt tacklende forsvarsspil, og to taktisk fremragende indstillede hold, der tydeligvis var 100 procent klar over, hvor modstanderen kunne gøre ondt på dem.

Værterne havde naturligvis fokus på russiske Anna Vyekhireva, der har været slutrundens absolut bedste spiller, men den 23-årige stjerne fandt alligevel løsninger - og så må man også bare sige, at spillere som Daria Dimitrieva og Anna Sen for alvor meldte sig på banen, da der var allermest brug for det.

I anden halvleg var Frankrig lige en tand bedre. Rutinerede Alexandra Lacrabere satte nogle vigtige scoringer ind i de russiske netmasker, og til allersidst var den franske sejr rimelig sikker - og så kunne den tiltrængte jubel bryde løs.

Vi kipper med flaget

Og hvad har så gjort indtryk på os herhjemme i forbindelse med EM-slutrunden i det franske?

Lad os tage danskerne først. Det begyndte godt, det sluttede godt, men kampene derimellem var noget værre skidt. Og man ikke er i stand til at præstere på et anstændigt niveau hele vejen igennem, koster det, når det endelig regnskab skal gøres op. Det gjorde det så for Danmark, der samlet set heller ikke har kvaliteterne til top fire i øjeblikket.

Danmark rejste hjem med en 8. plads i bagagen. Vi kunne have håbet på mere efter sejre i de to første kampe, men placeringen er på ingen måde misvisende.

Og så var det jo for første gang siden år 2000, at de norske jenter ikke sluttede i top fire. Norge sluttede stærkt af og blev nummer fem, og de kommer tilbage, selvom mange nationer efterhånden presser sig på. Norge var uden hele tre højre backs - deriblandt verdensstjernen Nora Mørk - og selvfølgelig kan den slags mærkes.

På falderebet er det tid til at kippe med flaget - og det gør vi for dommerparret Karina Christiansen og Line Hesseldal Hansen. De dømte finalen. De gjorde det godt. Der er altid tvivlkendelser og et par stykker gik de franske kvinders vej, men de viste mod, da de korrekt uddelte et rødt kort til Frankrigs Allison Pineau, da hun kort ind i anden halvleg ramte Ruslands målvogter i hovedet på straffekast, hvor hun stort set ikke bevægede hovedet.

En helt igennem godkendt præstation. De har dømt Champions League-finale, de har dømt VM-finale, og nu har de så også dømt en EM-finale. Det er godt gået.

Fortjent EM-guld: Endelig fik Frankrig noget at juble over

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce