En slutrunde præget af skader: Disse stjerner misser VM

Både VM-sølv og -guldvinderne må undvære spillere. Frankrig er uden Nikola Karabatic (til højre), mens Norge må undvære Kent Robin Tønnesen (til venstre). . REUTERS/Benoit Tessier

En slutrunde præget af skader: Disse stjerner misser VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da verdensmesterskaberne torsdag blev skudt i gang i både den danske og tyske hovedstad, måtte begge værtsnationer undvære spillere, hvis slutrundedrømme var blevet knuste eller udskudt af skader. Og sådan kommer det også til at være i de kommende kampe, hvor flere landstrænere har måttet kigge lidt længere ned ad listen end normalt for at finde sine udvalgte. Få her et overblik over, hvilke stjerner der er blevet forvist til sidelinjen af skader.

Nikola Karabatic, Bagspiller, Frankrig
Nikola Karabatic. Foto: REUTERS/Antonio Bronic

De regerende verdensmestre kommer til VM uden deres altoverskyggende stjerne. Den 34-årige franskmand, der ved VM i 2019 blev kåret som turneringens mest værdifulde spiller, er ikke en del af landstræner Didier Dinarts 17-mand store trup, da han i oktober blev opereret i sin fod, som længe havde voldt ham problemer.

På daværende tidspunkt blev han spået en kamppause på mellem fire og seks måneder, men han er stadig en del af den franske bruttotrup, så skulle hans fod komme i bedring, er han ikke helt afskrevet en plads ved dette verdensmesterskab. Selvom det på nuværende tidspunkt har lange udsigter.

Gudjón Valur Sigurdsson, venstre fløj, Island
Gudjón Valur Sigurdsson. Arkivfoto: REUTERS/Marko Djurica

Onsdag stod det klart, at heller ikke den islandske anfører, der netop har rundet 350 landskampe, kommer i kamp for Island fra start. Den 39-årige fløj, der til dagligt tørner ud for Nikolaj Jacobsens Rhein-Neckar Löwen, skulle efter sigende ikke være kommet sin knæskade til livs. Til gengæld har direktøren for hans tyske klub udtalt til Rhein-Neckar-Zeitung, at han forventes klar i februar.

Kent Robin Tønnesen, højre back, Norge
Kent Robin Tønnesen. Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Kort før afrejsen til Herning kunne norske Kent Robin Tønnesen se sit VM glippe, da han under en træning slog hånden mod en medspiller ved et skud og meget uheldigt brækkede en knogle i hånden.

Den 27-årige højre back, der spiller i ungarske Veszprém, var en del af truppen, der vandt sølvmedaljer ved det seneste verdensmesterskab.

Når Danmark torsdag møder de norske håndboldgutter, vil man i stedet for Tønnesen derfor kunne stifte bekendtskab med Harald Reinkind fra THW Kiel på backen.

Pavel Atman, Playmaker, Rusland
Pavel Atman. Foto:REUTERS/ Fadi Al-Assaad

Ruslands vel nok største profil har ifølge flere medier fået en skade i sin venstre arm, der kommer til at holde ham væk fra slutrunden. Den 31-årige eksplosive playmaker fra Hannover-Burgdorf har ellers været fast mand på det russiske landshold de seneste slutrunder.

Niclas Kirkeløkke, højre back, Danmark
Niclas Kirkeløkke. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Han var udset et stor rolle på det danske landshold som førstevalg på højre back, men kort før jul måtte den 24-årige fynbo humpe fra banen i en ligakamp mod BSV.

Og dommen var langt hårdere end først antaget.

Kirkeløkke, der til sommer skifter GOG ud med tyske Rhein-Neckar Löwen, havde sprunget sit bageste korsbånd i venstre ben og kunne se frem til en lang pause, der kostede VM og gør forårssæsonen tvivlsom.

Julius Kühn, venstre back, Tyskland
Julius Kühn (nr. 35) . Foto: REUTERS/Marko Djurica

25-årige Julius Kühn, der både har en OL-bronzemedalje og en guldmedalje fra EM i 2016 stående hjemme i pokalskabet, bliver heller ikke at finde indenfor de 40x20 til dette mesterskab.

Den tyske storskytte, der til dagligt spiller i MT Melsungen, ødelagde i oktober sit korsbånd i en EM-kvalifikationskamp mod Kosovo.

Kühn lå på daværende tidspunkt nummer tre på topscorerlisten i Bundesligaen, hvor han havde lavet 62 mål i ti kampe.

Filip Mirkulovski, playmaker, Makedonien
Filip Mirkulovski. Foto: Scanpix

Den 35-årige playmaker, der spiller i tyske HSG Wetzlar, meldte i december afbud til slutrunden, da han ifølge håndboldsitet "Balkan Handball" ikke var klar til at spille på det niveau, som det forventes.

Philip Henningsson, venstre back, Sverige
Philip Henningsson. Foto: Reuters/Marko Djurica

Den 23-årige svenske back pådrog sig mellem jul og nytår en fraktur i sin højrefod i kamp for sin klub IFK Kristianstad i den hjemlige liga og kunne da se slutrunden på halv hjemmebane forsvinde for blot at blive erstattet af operation og krykker.

Den svenske landstræner, Kristján Andrésson, havde frem mod slutrunden indkaldt 18 spillere på grund af skader hos blandt andre Mattias Zachrisson og Kim Ekdahl du Rietz, hvor Andrésson endte med at tage afsted til København, hvor svenskerne spiller sine første kampe, med de resterende 17.

Henningsson var også en del af det hold, der for et år siden vandt sølvmedaljer ved EM i Kroatien.

En slutrunde præget af skader: Disse stjerner misser VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce