KoldingQ's træner før historisk kamp: Skal vænne os til presset i pokalfinalen

Fredag spiller KoldingQ den største kamp i klubbens historie, når det møder Brøndby i pokalfinalen. På vejen blev Odense Q slået ud i semifinalen, hvor Kolding vandt 3-2 hjemme og 2-0 på udebane. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

KoldingQ's træner før historisk kamp: Skal vænne os til presset i pokalfinalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når KoldingQ fredag eftermiddag tager imod Brøndby i kvindernes pokalfinale, bliver det den største kamp i klubbens historie. Træneren mener, at holdet kan klare de spillemæssige udfordringer mod et stærkere Brøndby-hold, men nerverne skal holdes i ro.

Optakt: For første gang i historien har KoldingQ mulighed for at vinde en pokal. Det sker, når holdet fredag eftermiddag tager imod Brøndby i pokalfinalen. 10.000 gratisbilletter er uddelt, og klubben håber på stor opbakning til den største kamp i klubbens historie.

Og presset i den store kamp kan give problemer for KoldingQ. Få spillere i truppen har spillet en så vigtig kamp før, og derfor skal truppen vende sig til presset. Det mener træner Peter Pedersen

- Brøndby har en fordel i, at de er vant til denne type kampe. Det er vi slet ikke. Når der kommer til at være kameramænd, presse og folk, der ringer på det ene og andet tidspunkt, det skal vi lige vænne os til, siger træneren.

Men på banen har KoldingQ flere gange vist i sæsonen, at de sagtens kan spille op imod forhåndsfavoritterne fra Brøndby. De to hold mødtes så sent som i lørdags, hvor Kolding tog en sikker 4-1 sejr på hjemmebane.

Vi ramte en god dag i lørdags, men det er ikke så tit, at man slår Brøndby to gange på en uge. Sejren kan give os lidt overskud, alt efter hvordan kampen kommer i gang. Men jeg synes, at vi har styr på dem i spillet, så vi skal koncentrere os om alt uden for banen.
Peter Pedersen, træner KoldingQ
Optakt
FODBOLD, kvindernes pokalturnering, finale

17.00: KoldingQ - Brøndby IF

TV: DR3

Derudover liveopdaterer JydskeVestkysten fra kampen direkte på www.jv.dk

Vejen til finalen:

KoldingQ slog i semifinalen Odense Q samlet med 5-2 over to kampe. Inden da havde holdet slået Hillerød 9-0, Vildbjerg 4-2 og Bramming/Årre 7-0.

Brøndby slog i semifinalen VSK Aarhus med samlet 5-0 over to kampe. Inden da havde holdet slået Fortuna Hjørring 4-3, Sundby BK 4-0 og Ballerup-Skovlunde 2-0.

Ændrede planer

For at undgå at truppen bliver for påvirket af kampens vigtighed, gør klubben også meget for at skærme spillerne for de ting, der foregår uden for banen. Spillerne skal i stedet koncentrere sig om kampen og spille godt.

Den store hype får dog træneren til at ændre på planerne op til kampen.

- Vi mødes lidt tidligere end normalt og spiser brunch sammen. Derefter går vi en tur i skoven, så vi kan få snakket kampen igennem. Vi har også haft et par stykker inde, der har oplevet de her store kampe, for at fortælle hvordan de håndterer sådan nogle kampe, forklarer Peter Pedersen.

KoldingQ råder dog også selv over spillere, der har oplevet helt store kampe. Blandt andet spillede målmand Stina Lykke EM-finale for kvindelandsholdet sidste sommer. Derfor har hun også fortalt om hendes oplevelser til truppen.

- Vi har i truppen snakket om, at det bare er en fodboldkamp. Det handler altid om at vinde, men her er der bare lidt ekstra med medaljer og en pokal. Men vi har løbende haft en snak om, hvad vi kan gøre for at have en god stemning i truppen. Men jeg kan lige så vel blive nervøs, som de andre. Det er ikke altid, at erfaring hjælper her, siger Stina Lykke.

Spillemæssig overhånd

Pokalfinalen bliver det fjerde møde mellem de to hold i denne sæson. I ligaens grundspil mødtes holdene to gange i efteråret. Her endte begge kampe uafgjort. 2-2 i Brøndby og 1-1 i Kolding. Og senest blev det som nævnt 4-1 i lørdags, da de to klubber mødtes i Kolding. Derfor har Kolding en smule momentum, selvom Brøndby er store forhåndsfavoritter. Siden 2010 har Brøndby været i finalen hvert år og vundet alle pånær finalen i 2016.

- Sejren giver noget selvtillid til spillere og trænere og en tro på vores egne evner. Vi er et dygtigt hold, og når vi præsterer sammen, kan vi levere gode resultater. Men man må ikke sammenligne kampene ret meget. Det her er en finalekamp med andre omgivelser, så det bliver en helt anden kamp fredag, siger Stina Lykke.

Træneren er enig med sin målmand. Der skal meget til, for at KoldingQ kan gentage bedriften fra i lørdags.

- Vi ramte en god dag i lørdags, men det er ikke så tit, at man slår Brøndby to gange på en uge. Sejren kan give os lidt overskud, alt efter hvordan kampen kommer i gang. Men jeg synes, at vi har styr på dem i spillet, så vi skal koncentrere os om alt uden for banen, siger Peter Pedersen.

Bryde spillet

Hvis KoldingQ igen skal tage en sejr fredag, kræver det, at nogle af de samme ting lykkes, som de gjorde senest. Ifølge Stina Lykke handler det især om at være gode til at bryde Brøndbys spil.

- Hvis vi kan løse kampen som hold, så er vi rigtig svære at spille imod. Vi skal bryde deres spil, så vi kan spille vores eget spil, siger målmanden.

Igen er træneren enig med sin målmand. Brøndby vil formentlig komme til at sidde på kampen, og så skal KoldingQ afvente og score på de chancer, holdet vil få.

- Brøndby har deres gode situationer i løbet af kampen, men hvis vi kan stå imod det, så får vi også nogle chancer, som vi skal score på. Vi skal stå godt organiseret i forsvaret og så skal Stina Lykke have nogle gode redninger, så har vi noget fart i holdet, der kan gøre ondt på Brøndby.

Kampen fløjtes i gang på Kolding Stadion klokken 17.

KoldingQ's træner før historisk kamp: Skal vænne os til presset i pokalfinalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce