5-1-lussing mod England: Danske talenter i menneskehænder

Niels Frederiksen må konstatere, at der er langt op til de allerbedste - men det vidste han nu godt i forvejen, forklarede han efter kampen. Foto: Henning Bagger / Scanpix

5-1-lussing mod England: Danske talenter i menneskehænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To sene engelske mål spolerede helhedsindtrykket for det danske U21-landshold. Anders Dreyer og Alexander Bah gjorde det fint, da de kom ind. Daniel Iversen faldt i øjnene med stort drop på et kedeligt tidspunkt.

Hvis nogen efter den ret suveræne danske kvalifikation til næste sommers U21-slutrunde i Italien skulle have gået rundt med hemmelige drømme om noget stort i den store sammenhæng, har de fået et godt og gedigent realitetstjek i den seneste uge.

Efter 1-4 mod Spanien i Logrono forleden blev de danske talenter skilt ad med 5-1 af England på Blue Water Arena i Esbjerg tirsdag aften.

Forskel på kvalitet

Det lignede på forhånd en nærmest umulig opgave for et dansk landshold, der var uden fire af de allerbedste, Jacob Bruun Larsen, Mathias Jensen, Philip Billing og Robert Skov, og det var det så også.

Mest af alt fordi englænderne bare havde mere kvalitet på de kritiske steder på banen. Før pausen spillede danskerne, der havde EfB's Jacob "Lungi" Sørensen med fra start, sig egentlig frem til nogle fine muligheder, men meget længe manglede evnerne - ikke mindst hos anfører Marcus Ingvartsen, der ikke har fået mere selvtillid af at sidde på bænken i Belgien.

Englænderne dominerede spillet, men i en lille halv time virkede de slet ikke farlige foran mål - det ændrede sig lige pludselig.

Et dansk boldtab på midten af banen, og fem sekunder senere stod der 0-1 ved Leicesters Demarai Gray.

Lidt senere - en uopmærksomhed i det danske forsvars venstre side, et godt indlæg - 0-2.

En glimrende illustration af, at fodboldkampe vindes ikke på midten af banen, de vindes i de to felter.

Det trak op i den samlede vurdering, at danskerne kort før pausen faktisk fik scoret et rigtigt fint mål. Denne gang var Ingvartsen skarp, da Andreas Skov Olsen fandt ham med en fin aflevering.

Træls start på anden halvleg

Hvis danskerne i pausen havde siddet og glædet sig til at komme ud over følge op på reduceringen, og det havde de jo nok, forsvandt den glæde ret hurtigt. Den tidligere EfB-målmand Daniel Iversen kom uheldigt i fokus, da han tabte et forholdsvis ufarligt forsøg, Liverpool-angriberen Dominic Solanke var hurtigst over returbolden og scorede elegant med hælen.

Trods 1-3 bøvlede danskerne på, og det hjalp i det offensive spil, da Anders Dreyer til de pænt mange tilskueres jubel kom på banen fra anden halvlegs start. Dreyer tog initiativ, lavede gode ting og turde noget - det klædte både ham og holdet. Det samme kunne man i øvrigt sige om SønderjyskEs Alexander Bah, der fik de sidste 20 minutter på banen. Fint indhop.

Meget betegnende blev Dreyers eneste involvering i en scoring imidlertid på den kedelige måde, da en fejlaflevering fra ham langt fremme på englændernes halvdel blev straffet med scoringen til 4-1 af Evertons Domincic Calvert-Lewin. Han gjorde det så også til 5-1 på straffe, og derfor endte det med en øretæve, som landstræner Niels Frederiksen i sagens natur ikke var stolt af.

- England var bedre end os, og de skal også vinde med et par mål. Det er sjældent set, at man scorer fem mål på seks forsøg, men det er et spørgsmål om kvalitet. 5-1 er et voldsomt resultat, sagde Niels Frederiksen.

5-1-lussing mod England: Danske talenter i menneskehænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce