Web-TV: Far og søn stifter eget parti

Se billedgalleri
Byrådsmedlemmerne fra Esbjerg, Freddie og Kim Madsen, der forlod Dansk Folkeparti kort efter kommunalvalget, stifter nu eget, landsdækkende parti.

Web-TV: Far og søn stifter eget parti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politik: Byrådsmedlemmerne fra Esbjerg Freddie og Kim Madsen, der forlod Dansk Folkeparti kort efter kommunalvalget, stifter nu eget parti.

De politiske løsgængere i Esbjerg Byråd, Freddie H. Madsen og Kim Madsen, har ikke længere en partiløs fremtid for sig.

Far og søn har efter godt et par måneders overvejelser besluttet at danne deres eget parti og søger nu Indenrigsministeriet om godkendelse af partiets navn og listebogstav, der formentlig ender ud i Liberalt Folke Parti (D).

Freddie og Kim Madsen påkaldte sig landsdækkende opmærksomhed, da de blot to dage efter kommunalvalget i november sidste år meldte sig ud af Dansk Folkeparti efter længere tids ballade med flere af partiets andre, lokale byrådskandidater og lokalforeningens formand.

Det nye parti bliver ikke blot lokalt. Freddie H. Madsen lægger ikke skjul på, at partiet, når det organisatoriske er på plads, skal geares til en opstilling til et kommende folketingsvalg. Om det allerede kan blive ved det næste folketingsvalg, er usikkert:

- Det er for tidligt at sige noget om. Vi ved jo heller ikke, om valget først kommer i efteråret 2015. Kommer det før, tvivler jeg på, at vi er klar, siger Freddie H. Madsen.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger flirtede de tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti en tid med Liberal Alliance, men især Freddie H. Madsen skulle have haft svære problemer med flere punkter på Liberal Alliances partiprogram, herunder skatte-, social- og flygtningepolitikken.

Foreholdt oplysningerne siger Freddie H. Madsen, at kontakten ganske rigtig har været der, men at parterne viste sig at være for langt fra hinanden politisk.

- Det er klart, vi skal kunne se os selv i øjnene. Vi har de synspunkter, vi nu engang har.

Svær øvelse
Hvis et parti ikke er repræsenteret i Folketinget, er det ikke så ligetil at blive stillet op. I henhold til reglerne skal et nyt parti først samle et antal underskrifter, der svarer til 1/175 af de gyldige stemmer, der blev afgivet ved sidste valg. Det svarer til omkring 20.000 underskrifter.

Web-TV: Far og søn stifter eget parti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce