Vold i 0.klasse: Esbjerg vil spotte ballademagere i børnehaven

Formanden for Esbjerg Kommunes Børn & Familieudvalg, Diana Mose Olsen (SF), vil have styrket indsatsen overfor børn i daginstitutioner for at undgå voldelige adfærd. Arkivfoto: John Randeris

Vold i 0.klasse: Esbjerg vil spotte ballademagere i børnehaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsatsen mod udadreagerende børn og grimt sprog skal intensiveres ude i daginstitutionerne, efter at Præstegårdsskolen i Esbjerg har fået et påbud som følge af en bølge af anmeldelser om vold. Det mener udvalgsformand Diana Mose Olsen.

Esbjerg: Det kom gevaldigt bag på formanden for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen (SF), at vold mod lærere nærmest er dagligdag på Præstegårdsskolen i Esbjerg. 75 tilfælde af vold blev der indberettet sidste år, og i mange tilfælde var det børn i indskolingen, hvilket vil sige 0. til 2. klasse, der stod bag volden eller truslerne af både fysisk og verbal karakter.

- Jeg blev rystet, da jeg hørte om det, og det er specielt børnenes alder, der har chokeret mig. Vi taler altså om børn helt nede fra seksårsalderen, der opfører siger på denne måde, siger Diana Mose Olsen.

Skolen har fået et påbud af Arbejdstilsynet, og på den baggrund vil Diana Mose Olsen have styrket indsatsen allerede i daginstitutionerne for at komme den uheldige opførsel til livs.

- Vi har allerede i dag det, vi kalder Smart Skolestart, hvor der er blandt andet læringsplaner og fokus på mobning og opførsel. Det starter allerede i institutionerne og førskolen og videreføres i den egentlige skole. Vi skal styrke den indsats ude i børnehaverne og være ekstra opmærksom på, om der allerede der er adfærd, sprog og opførsel, der skal få en alarmklokke til at ringe, siger Diana Mose Olsen.

Påbud
Arbejdstilsynet har givet et påbud til Præstegårdsskolen i Esbjerg, efter at der i sidste skoleår blev indberettet 75 tilfælde af vold.Det viser en aktindsigt, som DR Syd har fået i sagen.

Ifølge påbuddet skal Præstegårdsskolen forebygge vold og trusler og skal leve op til det senest til marts 2019.

Ifølge skoleleder Steffen Lawaetz er det især børn i indskolingen fra 0. til 2. klasse, der reagerer voldsomt.

Forældre på banen

I den forbindelse ligger der også en stor opgave hos forældrene, mener hun.

- Som kommune og politikere tager vi selvfølgelig en stor del af ansvaret på vores skuldre i sådan en sag her, ingen tvivl om det. Men vi har altså også nogle forældre, der skal på banen og tage noget medansvar for, at børnene ikke får en sådan adfærd, for det er helt og aldeles uacceptabelt, siger Diana Mose Olsen.

Er der en sammenhæng mellem den høje andel af børn med anden etnisk baggrund end dansk på Præstegårdsskolen og de mange tilfælde af vold?

- Det aner jeg simpelt hen ikke, men jeg tror nærmere, der er en sammenhæng med den store andel af børn med en svag hjemmebaggrund, hvor forældrene kan have svært ved at sætte faste rammer for børnene, siger Diana Mose Olsen.

Hvilket niveau vil du finde acceptabelt?

- Som udgangspunkt er én voldssag én for meget. Det giver lærerne et dårligt arbejdsmiljø, og det er ubehageligt for de andre elever, så der ligger en kæmpe opgave for os i at få gjort de rette ting og få vendt udviklingen, erkender Diana Mose Olsen

Vold i 0.klasse: Esbjerg vil spotte ballademagere i børnehaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce