Vølund fyrer topchef John Veje Olesen

John Veje Olesen - nu forhenværende adm. direktør hos Babcock & Wilcox Vølund.
Foto: Pressefoto

Vølund fyrer topchef John Veje Olesen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 52-årige John Veje Olesen, adm. direktør, blev torsdag bedt om at pakke sine sager.

ESBJERG: B&W Vølund A/S med hovedsæde i Esbjerg har med ordrer på kraftværker for flere milliarder kroner inden for de senere år sat fuldt blus under kedlerne og ansat folk i bundter - også ved fabrikken på Falkevej.

Nu er manden, som har stået i spidsen for Vølund igennem de seneste godt 12 år, adm. direktør John Veje Olesen, blevet fyret af koncernens amerikanske ejere, megakoncernen Babcock & Wilcox

John Veje Olesen blev ifølge JydskeVestkystens oplysninger torsdag bedt om at pakke sin ting og forlade sit kontor. Selv bekræfter den 52-årige John Veje Olesen, at han er blevet fritstillet, men han ønsker ikke at sige noget om årsagen til sin exit.

Han henviser i stedet til Jimmy B. Morgan, Senior Vice President og medlem af det amerikanske moderselskabs direktion, som ifølge avisens oplysninger er placeret på posten som adm. direktør hos Vølund, indtil John Veje Olesens afløser er fundet.

Hos B&W Vølund ønsker man imidlertid ikke for nuværende at kommentere John Veje Olesens fritstilling, idet teknologidirektør Ole Madsen henviser til, at det amerikanske moderselskab er børsnoteret.

Efter flere års uafbrudt succes er problemerne på det seneste haglet ned over Vølund - ikke mindst i tilknytning til prestigeprojektet til én milliard kroner, forbrændingsanlægget Amager Bakke i København, som for to år siden var Vølunds hidtil største ordre. Men ifølge avisens oplysninger skulle Vølund også have udfordringer med andre projekter.

For et par måneder siden kom det frem, at Vølund måtte tage en nedskrivning på 212 mio. kr., fordi virksomheden har fejlet på de tekniske installationer ved Amager Bakke, og kunden truede med et erstatningskrav på 100 millioner kroner. Samtidig kom det frem, at to topfolk i virksomheden, finansdirektør Jacob Rosenhøj Jørgensen, og en anden direktør, Lars Busch, var stoppet efter mange års ansættelse.

John Veje Olesen kom fra næstøverste hylde i industrikoncernen ABB, da han i en alder af 39 år blev adm. direktør i B&W Vølund, hvor han blev skiftet ind som den femte direktør på fire år. John Veje Olesen sidder også i Esbjerg Havns bestyrelse.

Fakta
B&W Vølund

B&W Vølund A/S har hovedkvarter i Esbjerg og en afdeling i Glostrup. Virksomheden beskæftiger cirka 430 medarbejdere, heraf cirka 300 i Esbjerg.

  • Siden 2000 har virksomheden været 100 procent ejet af Babcock & Wilcox Power Generation Group, Inc. i Ohio, USA.


  • Moderselskabet arbejder inden for atomkraft, fossil energi og vedvarende energi og har på verdensplan cirka 11.600 ansatte.


Vølund fyrer topchef John Veje Olesen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce