Video: Fanøs borgere er glade for at stemme

På valgdagen onsdag er valgstederne i Nordby og Sønderho i fuld gang fra morgenstunden. Arkivfoto

Video: Fanøs borgere er glade for at stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgdagen er i fuld gang landet over, og på Fanø er borgerne flittige til at sætte kryds, når der er valg. Men hvorfor er de egentlig det?

Fanø: Øen i vadehavet - Fanø - er kendt for at have en høj stemmeprocent. Til det seneste Europaparlamentsvalg, der fandt sted søndag den 26. maj, var stemmeprocenten på 72,79 procent på Fanø. I Sønderho lå stemmeprocenten på 82,92 procent, mens den i Nordby var 71,51 procent.

På valgdagen onsdag er valgstederne i Nordby og Sønderho i fuld gang fra morgenstunden, og JydskeVestkysten har talt med to borgere om, hvad der har haft indflydelse på dagens kryds, og hvad grunden er til at borgerne på Fanø er gode til at stemme.

I bunden af artiklen finder I en video fra Folketinget, som har været med borgmester Sofie Valbjørn (Alt) på færgen mellem Esbjerg og Fanø og talt med borgerne om, hvorfor ø-boerne er gode til at sætte kryds.

Henrik Miller, 51 år, maskinmester ved Esvagt, stemt i Sønderho
Privatfoto

- Jeg har stemt på det samme parti, som jeg har gjort i mange år. Der har ikke været noget, der har haft den store indflydelse på mit valg denne gang. Helt generelt synes jeg, at der er mange tomme løfter fra alle partier, hvor de lover meget, men der mangler handling bag deres ord. Jeg mener for eksempel, at man burde bruge flere penge på skoler, sundhedsvæsen og ældre. Men i forhold til rød og blå blok kan jeg efterhånden ikke rigtig mærke forskel på, hvem der sidder og bestemmer.

- Jeg tror, at folk på Fanø er gode til at stemme, fordi vi alle kender hinanden. Vi snakker om valget, og når vi går ned og stemmer, kender vi dem, der er der. Det er faktisk lidt som at handle i brugsen. Desuden er der mange, der har den holdning, at hvis man ikke stemmer, må man heller ikke brokke sig, for man har intet gjort for at forsøge at ændre det.

Thomas Jepsen, 51 år, indehaver af JEPtek, stemt i Nordby
Privatfoto

- Jeg har stemt på et andet parti, end det jeg plejer. Venstre, som jeg før har stemt på, har haft nogle møgsager, og derfor har jeg stemt på et andet parti. Det er ikke markant anderledes, fordi det stadig er i blå blok. Jeg er selvstændig erhvervsdrivende, så jeg går ind for, at virksomhederne har de bedste vilkår, og det, synes jeg, bedst de har hos de blå partier.

- Jeg tror, at vi på Fanø stemmer, fordi mange er engageret i kultur, foreningslivet og politik. Det smitter af på folk, og så vil de gerne give deres mening til kende. Der er også mange ildsjæle på øen, som er gode til at engagere folk.

Video: Fanøs borgere er glade for at stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce