Vestjyske rigmænd køber firma med over 500 ansatte af tidligere EfB-direktør

Michael Zøhner Pedersen, her fotograferet mellem daværende EfB-træner Ove Pedersen og bestyrelsesformand Jørgen L. Jensen, da han tiltrådte som fodbolddirektør i 2008. Siden er der sket meget, og nu har Zøhner solgt virksomheden Tytex til en gruppe esbjergensiske og vestjyske velhavere i investeringsselskabet Zefyr. Arkivfoto

Vestjyske rigmænd køber firma med over 500 ansatte af tidligere EfB-direktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Johan Hoffmann, Søren Hygom og andre esbjergensiske og vestjyske velhavere og investorer har købt en stor virksomhed, der med flere end 500 ansatte er en førende leverandør af inkontinens-trusser. Sælgeren er Michael Zøhner Pedersen, blandt andet med en fortid som direktør i EfB.

Esbjerg: Investeringsselskabet Zefyr Invest A/S, der fra et kontor i det tidligere isværk i fiskerihavnen i Esbjerg, ejes af en række vestjyske velhavere, overtager tekstilvirksomheden Tytex.

Ikast-virksomheden, der udvikler og fremstiller medicinske tekstiler og er førende leverandør af inkontinens-trusser, erhverves fra den i Esbjerg bosiddende erhvervsmand Michael Zøhner-Pedersen. Han har blandt andet en fortid som administrerende direktør i EfB Elite A/S og har gennem årene haft forskellige stillinger inden for multinationale selskaber som Arla Foods, Lego og Danfoss, ligesom han har arbejdet og boet i USA, England, Sverige og Rusland.

Tytex har omkring 50 ansatte i Ikast og 500 på egen fabrik i Slovakiet. Desuden er der datterselskaber i Tyskland og USA, og i 2018 omsatte Tytex for 211 millioner kroner og leverede et overskud på 13 millioner kroner. Målet er vækst i de kommende år.

Zefyr
Zefyr Invest er et investeringssamarbejde grundlagt i 2017 mellem en række jyske familier, hvor de enkelte investorer har adgang til et professionelt forvaltningssetup med et erfarent ledelsesteam i direktion og bestyrelse.Der investeres primært i mellemstore produktionsvirksomheder - typisk i forbindelse med et generations- eller ejerskifte. Zefyr går efter at blive majoritetsaktionær under et langsigtet ejerskab.

Direktøren er fra Esbjerg

Tytex var i mange år et af de vigtigste datterselskaber for Thygesen-familien i Ikast, der står bag Thygesen Textile Group. I 2006 solgte familien imidlertid Tytex til en investeringsfond for 500 millioner kroner.

Siden har der været flere ejere inde omkring virksomheden, og Michael Zøhner har via Vernal A/S ejet koncernen siden 2017. Salgsprisen mellem Zøhner og folkene bag Zefyr oplyses ikke.

- Jeg har det rigtigt godt med at afhænde Tytex til Zefyr Invest. Zefyr har et langsigtet perspektiv med deres investeringer, og det er en god platform for Tytex og det potentiale, der kan høstes i de kommende år, udtaler Michael Zøhner Pedersen i en pressemeddelelse udsendt af Zefyr Invest.

Ledelsen i Tytex bevares uændret med Jan Dam som administrerende direktør. Den ligeledes i Esbjerg bosiddende direktør bliver i forbindelse med salget også en del af den nye ejerkreds, og det glæder ham, fortæller han i pressemeddelelsen:

- Det betyder meget for mig, at Tytex har investorer i ryggen, der er med på den lange bane, og at ejerkredsen består af solide erhvervsfolk, der selv ved alt om at drive virksomhed. Det er de bedste vilkår at vækste en virksomhed under, og Tytex har masser af potentiale.

Ser store muligheder

Derudover er det primært tre investorer, som står bag opkøbet af Tytex. Det er Johan Hoffmann, som er kendt som stifter af petfoodkoncernen Arovit i Esbjerg, Søren Hygom, en af Esbjergs offshorepionerer, som er stifter af virksomheden Dogis A/S samt holdet omkring Zefyr Invest.

Zefyr Invest omfatter Kurt Bering Sørensen, tidligere leder i VKR koncernens holdingselskab Dovista, Torben Paulin, tidligere administrerende direktør i BoConcept, samt de tidligere direktører i elektronikkoncernen KK Wind Solutions, Tommy Gundelund Jespersen og Johnny Haahr.

Opkøbet er faciliteret af de to tidligere revisorer Birgitte Nygaard Jørgensen og Lars Stagaard Jensen, der for et par år siden tog initiativ til Zefyr Invest. De ser begge store perspektiver i investeringen i Tytex.

- En stor del af de produkter, som Tytex fremstiller, bliver brugt af ældre i primært Europa, og det er et marked, som vokser, fordi der bliver flere ældre mennesker. I 2017 var næsten hver femte borger i EU 65 år eller derover, og i 2080 forventes 13 procent i Europa at være 80 år eller mere, fortæller Lars Stagaard Jensen.

Vestjyske rigmænd køber firma med over 500 ansatte af tidligere EfB-direktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce