Venner skal hjælpe udsatte familier

Kirsten Stage fra Mødrehjælpen, der også står bag "Den Rullende Kagemand" håber, at mindst ti familievenner vil melde sig. Arkivfoto: Orla Lund

Venner skal hjælpe udsatte familier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige familievenner skal være med til at gøre hverdagen lidt nemmere for udsatte familier i Esbjerg Kommune. Otte-ti familier står allerede klar og håber på at få hjælp.

Esbjerg Kommune: Når midlerne små, eller man står i en svær situation efter for eksempel skilsmisse, sygdom eller død, så kan det være svært at finde overskud i hverdagen.

Derfor vil Mødrehjælpens lokalafdeling i samarbejde med Familiens Hus starte et nyt projekt med titlen "Famileven" op.

- Det handler kort fortalt om at få en ekstra voksen ud i hjemmet hos den familie, der har brug for hjælp. Sammen med familievennen kan familien lave forskellige aktiviteter, snakke sammen, opbygge relationer med andre, og familievennen kan måske give en hånd med forskellige små praktiske opgaver, forklarer Kirsten Stage, der er formand for Mødrehjælpens lokalafdeling i Esbjerg.

Ifølge Kirsten Stage kører tiltaget allerede i Haderslev med pæn succes, og den succes håber hun også at kunne få stablet på benene i Esbjerg Kommune.

- Det kan være en rigtig stor hjælp med et par ekstra hænder i en svær hverdag, og det gælder sådan set både for børn og voksne, siger Kirsten Stage.

Tilbuddet henvender sig først og fremmest til familier med nyfødte eller mindre børn.

Informationsmøde
Familieven er et samarbejde mellem Mødrehjælpen og Familiens Hus.Der er informationsmøde om projektet onsdag den 21. august mellem klokken 18 og 20.30 i Familiens Hus på Skolebakken 86.

Der finder endnu et informationsmøde om Familieven-projektet den 4. september samme sted.

Hvis der er frivillige familievenner nok, vil tilbuddet gælde i hele Esbjerg Kommune.

Venner klædes på

Hun fortæller, at der allerede står otte-ti familier klar til at få hjælp, når de frivillige venner forhåbentligt dukker op og melder sig på banen.

- Der er virkelig et behov for det, og nu holder vi to opstarts- og informationsmøder, så vi forhåbentligt kan komme i gang her i Esbjerg Kommune også. Aller er som udgangspunkt velkomne til at søge om at blive familieven. Vi ser gerne, at man har en socialfaglig baggrund, men det er bestemt ikke et krav. Det allervigtigste er, at man er engageret, har tiden og lysten til at gøre en positiv forskel, og at man er robust og stabil. Vi skal efterfølgende have matchet familier og venner, og så skal familievennerne klædes på. Det sker gennem en snak og en uddannelsesdag, hvor de vil blive forberedt på det, der venter dem ude hos familierne, fortæller Kirsten Stage.

Familien og den nye ven skal mødes to timer hver uge i en periode på fire måneder.

Venner skal hjælpe udsatte familier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce