Vejen banet for 26 nye boliger i Gjesing

Det er inden for dette røde felt, de kommende boliger skal ligge. Kort: Esbjerg Kommune.

Vejen banet for 26 nye boliger i Gjesing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plan & Miljøudvalget har netop godkendt planerne for 26 nye boliger i Grønlandsparken, hvor der tidligere var institution.

Esbjerg: Da Esbjerg Kommune med udgangen af sidste år opsagde lejemålet af institutionen Grønlandsparken, medførte det et tab for Boligforeningen 32, men nu er lokalplanen for 26 nye boliger på området klar.

Plan & Miljøudvalget har på sit seneste møde vedtaget planen endeligt efter fire uger i offentlig høring, oplyser udvalgsformand Karen Sandrini (S).

Det gamle institutionsbyggeri fra 1980 jævnes med jorden, og istedet opføres der såkaldte tæt-lave boliger i op til to etager med en bebyggelsesprocent på 40. Lokalplanen fastsætter også rammerne for nybyggeriets placering og udformning og sikrer, at de kommende boliger udformes, så de passer ind i det omgivende område. Det sker blandt andet ved at stille krav om tegl på facaderne. I henhold til lokalplanen skal der etableres både fælles og individuelle opholdsarealer i tilknytning til boligerne. Lokalplanforslaget omfatter et område på cirka 1,4 hektar - eller 14.000 kvadratmeter.

Støjdæmpning

Lige i nærheden - i den gamle Blåbjerggårdskole - er etableret børnehave, og derfor stilles der i lokalplanen krav om, at der skal etableres støjafskærmning eller at bygningernes udformning i sig selv skal kunne fungere støjdæmpende.

I den offentlig høringsperiode er der kommet én bemærkning, nemlig fra boligforeningen selv, der ønsker at sikre, at der kan etableres velfærds- og værkstedsbygninger for viceværter til drift og vedligehold af det kommende boligområde. Det udløser en mindre teknisk ændring i lokalplanen.

Der er i dag en offentlig sti i den nordlige del af området. I henhold til lokalplanen skal stien bevares, ligesom det skal sikres, at der er samspil med det eksisterende stisystem i Gjesing.

I marts i år bevilgede Esbjerg Byråd boligforeningen den såkaldte grundkapital - små 5,3 millioner kroner - til de 26 almennyttige boliger.

Vejen banet for 26 nye boliger i Gjesing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce