Vandhunde er klar til rutsjebaneeventyr i Tyskland

Bo, Jette, Marika og Silje er en af de tre familier fra Esbjerg Kommune, der skal til Tyskland for at teste vandrutsjebaner. Marika mangler på billedet. Foto: André Thorup

Vandhunde er klar til rutsjebaneeventyr i Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familien Kildegaard-Jensen er en af tre familier fra Esbjerg Kommune, der skal med SEPE og Svømmestadion Danmark til Tyskland for at teste vandrutsjebaner i Europas Mekka for nye vandrutsjebaner. Familien tager decideret på ferie efter, hvor de bedste vandlande er placeret.

Esbjerg: Der blev gjæffet begejstret og logret med halerne i familien Kildegaard-Jensen i Kvaglund, da de fire familiemedlemmer mandag den 20. august fik at vide, at de skal til Tyskland for at teste vandrutsjebaner.

- Man kan vist godt kalde os alle fire for nogle rigtige vandhunde, så det var en pragtfuld nyhed at få, siger Jette Kildegaard, der sammen med sin mand Bo og døtrene Marika og Silje på henholdsvis 13 og 10 år godt kan begynde at finde badetøjet frem fra skabet.

Det er SEPE og Svømmestadion Danmark, der har søgt tre familier til at tage med til Aquamagis i byen Plettenberg i nærheden af Köln. Her ligger Europas Mekka indenfor vandrutsjebaner, hvor et schweizisk firma, der er førende på verdensmarkedet for vandrutsjebaner, tester nye modeller, og det tiltrækker tusindvis af gæster til stedet.

Svømmestadion skal have en eller to nye vandrutsjebaner sat op, og det er for at hente inspiration, at man sender tre testfamilier til Tyskland for at kigge på mulige modeller.

Vandrutsjebaner
Svømmestadion Danmark står overfor at bruge fem millioner kroner på en eller to nye rutsjebaner.Den eksisterende, der har stået der siden åbningen for knap 22 år siden, forventes at blive.

Esbjerg Kommune har afsat fire millioner kroner til formålet, mens den sidste million kommer fra eksterne fonde.

SEPE har inviteret tre børnefamilier på inspirationstur til Aquamagis, og det er tanken, at familierne skal være høringspart, når beslutningerne om nye vandrutsjebaner skal træffes.

Selvskrevne

Og Jette, Bo, Marika og Silje var så godt som selvskrevne til at være testpiloter.

- Vi har, lige siden børnene var helt små, planlagt ferier efter, hvor der var fede vandlande, og vi har meget ofte boet på steder, hvor der er vandlande. Vi har flere gange været i Lalandia i Billund og i den ombyggede Hangar ved Berlin, hvor der er blevet indrettet et tropisk vandland (Tropical Islands, red.) og vi har også besøgt vandlande i Holland i forbindelse med ferier. Vi læste om konkurrencen på Facebook og tænkte, at det er da lige os. Så ansøgte vi, og det er jo bare skønt, at vi blev udvalgt, siger Jette Kildegaard.

Familien har aldrig tidligere været i Aquamagis ved Köln, men Jette Kildegaard har hørt og læst om stedet.

- Nogle af vandrutsjebanerne lyder ret vilde, men vi glæder os meget til at se og prøve det hele. Det bliver hyggeligt og nok også lidt anderledes, fordi vi jo skal have en form for bedømmer-briller på og sige noget fornuftigt om de enkelte rutsjebaner til brug for svømmestadion, siger Jette Kildegaard.

Mere fart

Familien besøger Svømmestadion Danmark cirka en gang om måneden, og Jette Kildegaard har på forhånd et forslag til, hvad der kunne tænkes ind i ligningen med en ny rutsjebane.

- Jeg kunne godt forestille mig noget med at køre om kap, altså to ens baner ved siden af hinanden. Det har vi oplevet andre steder, og det synes specielt børnene er virkelig sjovt. Jeg ved godt, at det skal være børnevenligt i Svømmestadion Danmark, men i forhold til den nuværende vandrutsjebane synes jeg godt, at en ny rutsjebane må have lidt mere fart, siger Jette Kildegaard.

Hun mener, at de fedeste vandrutsjebaner, familien har oplevet til dato, er i Tropical Islands i Tyskland, og hun er godt klar over, at Svømmestadion Danmark i Esbjerg er en lidt mindre størrelse.

- Men vi glæder os under alle omstændigheder til at fyre den af i Aquamargis, og jeg er sikker på, at vi finder inspiration og får en dejlig miniferie sammen med to andre familier med passionerede vandhunde, siger Jette Kildegaard.

Vandhunde er klar til rutsjebaneeventyr i Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce