Værftet der forsvandt

Nu kan du opleve, hvordan det gik til på Fanøs gamle skibsværft, der lukkede i 1896. Foto: Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling

Værftet der forsvandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 130 år frem til 1896 havde Fanø et skibsværft, som byggede omkring 1100 skibe. 24. marts åbner en særudstilling på Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling, om skibsværftet der forsvandt.

Fanø: Nu kan du genopleve Fanøs gamle skibsværft, der lukkede i 1896. Den 24. marts åbner en særudstilling på Fanø Skibsfart- og Dragtsamling om det gamle skibsværft, som der ifølge museet ikke længere er mange, der ved hvor lå.

Selv om Fanø er et søfartssamfund, er det et paradoks, at der har været bygget mange og store skibe på øen, da øen hverken har skov eller dybe sejlrender, som gennem tiden har været vigtige parametre for et skibsværft.

Ikke desto mindre er der i de 130 år, hvor værftet eksisterede, blevet bygget 1100 skibe, som blandt andet inkluderer store tremastede sejlskibe, fiskekuttere og joller.

Kan ses fra marts til oktober

Den nye udstilling er en fortælling primært i billeder og tekst om Fanøs gamle skibsværft og en havn, der ikke blev taget vare på, som baserer sig på bogen "Værftet der forsvandt" af Christian Poulsen fra 2017. Museumsgæsterne vil også kunne opleve eksempelvis værktøj fra det gamle skibsværft.

Udstillingen åbnes ved en reception lørdag den 24. marts på Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling. Her vil forfatter Christian Poulsen være til stede og svare på spørgsmål om udstillingen, der kan ses til og med 31. oktober 2018 på Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling.

"Værftet der forsvandt" er blevet til i et samarbejde mellem Inge & Christian Poulsen, Nordby Sognearkiv samt Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling og er støttet økonomisk af Fanø Sparekasse.

Værftet der forsvandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce