Vækstpulje giver stor donation til hekseformidling for unge

Heksemuseet bliver en del af det store Quedens Kompleks, hvor der i løbet af de kommende år også vil blive både Jacob A. Riis-museum, bymuseum med mere. En del af heksemuseet har nu modtaget 350.000 kr. fra SE Vækstpulje til et projekt med blandt andet virtual reality. Tegninger: Sydvestjyske Museer.

Vækstpulje giver stor donation til hekseformidling for unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sydvestjyske Museer modtager 350.000 kr. fra SE Vækstpulje til kommende heksemuseum i Ribe. Pengene skal bruges til projektet "Et Magisk Univers", hvor man ved brug af blandt andet virtual reality vil skabe overraskende formidling af heksenes historie for især det unge publikum. Også flere andre lokale projekter er blevet tilgodeset af SE Vækstpulje.

Ribe: Når Ribes nye Heksemuseum slår dørene op i 2020, så bliver det blandt andet med et magisk univers med virtual reality, tilpasset unge mennesker.

Dette synes man hos SE Vækstpulje er så god en idé, at man har besluttet at donere 350.000 kr. til projektet, hvilket blev offentliggjort onsdag morgen.

Beløbet går til projektet "Et magisk univers", hvor man hos Sydvestjyske Museer har søgt penge til realisering af en ekstra formidlingszone i museet. Temaet i zonen skal være heksefiguren, som den er blevet repræsenteret i eftertiden som en figur på linje med eksempelvis vikingerne. Ved brug af blandt andet virtual reality er det hensigten at skabe en totaloplevelse i formidlingen af heksens fortælling fra fortid til nutid på nye og overraskende måder for store og små.

- Det er et rigtigt spændende projekt, hvor vi gerne vil række ud til de unge og fortælle om hekse i moderne litteratur og på film ved brug af fantasy, og vi har rigtigt mange ambitioner for dette univers med projektleder Lulu Anne Hansen i spidsen, siger direktør for Sydvestjyske Museer, Flemming Just, og forklarer, at selv om man har grundbevillingen hjemme for selve heksemuseet, så har man flere ansøgninger ude til delprojekter.

- Dette projekt vil tale til unge mennesker fra ikke bare Danmark, men hele verden, og vi glæder os til at vise det frem, siger Flemming Just.

De modtog også støtte
Ud over Sydvestjyske Museers hekseprojekt har flere andre, lokale projekter i Ribe-Bramming området også modtaget støtte fra SE's Vækstpulje.Blandt andet har Vadehavscentret modtaget 200.000 kr. til et nyt bådhus, Vejrup Endrup Fritidscenter har modtaget 100.000 kr. til nyt tag, ligesom sognearkivet i Vejrup har fået 25.000 kr. til optimering af PC-udstyr.

Samtidig har Farup Ungdomsklub modtaget 15.450 kr. til nye møbler og udstyr, Terp Spejdercenter, KFUM-Spejderne Kongeå og Ho Bugt distrikter får 62.375 kr. til energioptimering, Ribe Ju-Jutsu modtager 108.000 kr. til indretning og nyt udstyr, Ribe Sejlklub får en kvart million til maritime faciliteter, Bramming Skytteforening får 13.195 kr. til et scatt-anlæg, Høm-Seem UIF modtager 55.000 kr. til renovering af klubhus, mens Bramming Lokalråd har modtaget 150.000 kr. der skal bruges til belysning ved skøjtesøerne.

Også mountainbikeklubben MTB Ribe er tilgodeset med 69.273 til anlæg af ny mountainbikerute.

Vækstpulje giver stor donation til hekseformidling for unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce