Vadehavsskolens overbygning skal samles i Seminariehuset i Ribe

Seminariehuset i Ribe skal omdannes til fælles overbygningsskole for Vadehavsskolen, når Riberhus Privatskole flytter til andre lokaler. Foto: Jacob Schultz

Vadehavsskolens overbygning skal samles i Seminariehuset i Ribe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Kommune og Vadehavsskolen har udarbejdet et idéoplæg til, hvad der skal være i Seminariehusets tomme lokaler, når Riberhus Privatskole flytter ud. Oplægget lyder på en fælles overbygningsskole, hvor man ønsker at samle alle 7., 8. og 9. klasser fra hele Vadehavsskolen for blandt andet at give et bedre undervisningsmiljø for både elever og lærere.

Ribe: Vadehavsskolen står til at få en ekstra afdeling, hvis et nyt idéoplæg om at samle alle Vadehavsskolens overbygningsklasser i Seminariehuset i Ribe bliver ført ud i livet.

Seminariehuset vil komme til at stå tomt, når Riberhus Privatskole flytter til Handelsgymnasiet Ribes bygninger på Ribe Nørremark, og om alt går efter planen, så håber både skoleleder på Vadehavsskolen, Anita Jørgensen, direktør for Børn og Kultur ved Esbjerg Kommune, Jørn Henriksen og Mette Petermann, der er formand for Vadehavsskolens skolebestyrelse, at en ny overbygningsskole kan se dagens lys til august 2019.

De tre fremlagde planerne onsdag eftermiddag, efter at have arbejdet med planerne i samarbejde med blandt andet politikerne i kommunens Børn & Familieudvalg siden fusionen mellem Ribe Katedralskole og Handelsgymnasiet blev en realitet.

- Ideoplægget skal ses som en skoleudviklingsproces, og vi ser det som et fantastisk grundlag for at støtte uddannelsestilbuddet for unge i Ribe. Min fornemmelse er, at der er stor politisk forståelse for dette projekt, siger Jørn Henriksen, der med en overbygningsskole vil samle næsten 500 elever fra 7., 8. og 9. klasser på Gredstedbro Skole, Vittenbergskolen og Ansgarskolen i Seminariehusets lokaler.

Økonomi og asylskole
Hele idéen om en overbygningsskole er stadig blot et idéoplæg og kan derfor stadig forkastes, og meget vil afhænge af, om projektet får opbakning ved efterårets budgetforhandlinger, hvor politikerne blandt andet skal finde 11,4 mio. til den første investeringssum samt yderligere, fremadrettede investeringer.Asylskolen, der idag er i Seminariehuset, vil ifølge oplægget flyttes til lokaler på Ansgarskolen.

Overbygningsskolen i Seminariehuset vil blive en femte afdeling under Vadehavsskolen med egen ledelse mod de fire, der findes idag. I idéoplægget har man endnu ikke givet skolen et navn.

Ud af comfortzone

Idéoplægget har endnu ikke været tryktestet hos Vadehavsskolens lærere, og generelt har meget få mennesker været involveret i processen. Konceptet kendes også fra andre kommuner, men skolen vil være den første af sin art i Esbjerg Kommune.

Idéen er fostret af Anita Jørgensen og af selve Vadehavsskolen i modsætning til hele skolesammenlægningen, der blev til i kommunens forvaltning, og det mener Anita Jørgensen er en fordel, fordi man derved kan udvikle og skabe noget, man ikke har i forvejen i Ribe. Både i form af bedre faglig sparring for undervisere, men også ved at tilbyde et læringsmiljø for eleverne, som ikke er muligt i de tre nuværende overbygninger.

- Chancen kom med fusionen af Handelsskolen og Katedralskolen. Da der i bygningen i forvejen både er foreninger, klub og kulturskole, så kan man ud over at lave understøttende fagmiljøer i overbygningen drage nytte af hinanden på mange niveauer, siger Anita Jørgensen og forklarer, at det har været spændende at være med til en proces, hvor skolen har gjort sig tanker om at komme ud af sin comfortzone.

- Dette handler også om, hvordan vi kan skabe en bedre forbindelse mellem folkeskolen og de videregående uddannelser, så skal vi følge med udviklingen. Jeg ser dette som en rigtig god løsning, da der er stor efterspørgsel på netop dette område, siger Anita Jørgensen, der mener at den nye skole vil have elementer af både amerikansk high school og dansk efterskole over sig.

Anita Jørgensen understreger, at projektet ikke er en spareøvelse, men at man derimod vil forsøge at få afsat flere midler til forbedringer og renoveringer på de skoler, der kommer til at miste tre årgange af elever, og skolelederen er spændt på, hvordan folk i og omkring Ribe vil tage imod idéoplægget.

Vadehavsskolens overbygning skal samles i Seminariehuset i Ribe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce