Vadehavscenter modtog prisen som Årets Byggeri

Formand for dommerkomitéen bag Årets Byggeri 2017, Scott Hollingsworth, overrakte onsdag formiddag det synlige bevis til Klaus Melbye på, at Vadehavcentret er kåret til Årets byggeri i Danmark. Foto: Chresten Bergh

Vadehavscenter modtog prisen som Årets Byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dommerkomitéen bag Årets Byggeri 2017 overrakte onsdag officielt den prestigefyldte titel til centrets fire bygherrer foran mere end 100 særligt indbudte gæster. Komitéens formand roste især den ånd, der er omkring centret som en afgørende faktor for, at prisen gik til netop Vadehavscentret.

Vester Vedsted: - I Vadehavet kan vi gå på vandet. Sådan har det altid været, sagde leder af Vadehavscentret, Klaus Melbye, i sin takketale efter at have modtaget det synlige bevis på, at Vadehavscentret er kåret til Årets Byggeri 2017. Melbye afsluttede talen med at forklare, hvordan man med tildelingen af prisen som Årets Bygning 2017 nu også kan gøre det ved højvande, for sammen med både hustruen Sanne, personalet, håndværkere og samtlige af de mennesker, der har været med under hele den lange proces med at gøre Vadehavscentret til virkelighed, virkede alle oprigtigt beærede over at have modtaget byggebranchens pris for det bedste byggeri i hele Danmark i 2017.

En stor del af disse var mødt op på centret onsdag formiddag, hvor dommerkomitéen overrakte diplomer til repræsentanter fra Esbjerg Kommune, Dorte Mandrup Arkitekter, entreprenør Bo Michelsen og til Vadehavscentret, der officielt står som de fire bygherrer bag projektet.

- Som en babushkadukke rummer dette sted attraktion på attraktion på attraktion. Det er Nationalparken, det er centrets arkitektur, og det er selve udstillingen, sagde borgmester Johnny Søtrup i sin tale, der blev holdt foran mere end hundrede gæster.

Dommerkomitéen
Otte af de mest indflydelsesrige personer i den danske byggebranche sidder i dommerkomitéen bag Årets Byggeri 2017.Formand Scott Hollingsworth, arkitekt, HPC DanmarkElly Kjems Hove, branchedirektør, DI BygAnne Skovbro, filantropidirektør, RealdaniaHenrik Garver, adm. direktør i Foreningen af Rådgivende IngeniørerLars Storr-Hansen, adm. direktør, Dansk ByggeriLene Espersen, direktør, Danske ArkitektvirksomhederPalle Thomsen, adm. direktør, Danske ByggecentrePeter Hesdorf, adm. direktør, Byggeriets Evaluerings Center

Tirsdag 5. december modtog Vadehavscentret ligeledes Esbjerg Kommunes Byfonds præmiering for enestående arkitektur i 2017.

Det er helheden

De mange fremmødte og de flotte taler vidnede om, at det ikke var en hvilken som helt pris, dommerkomitéens formand Scott Hollingsworth overrakte. Han forklarede, hvordan han selv blev helt rørt af at skulle overrække denne pris, fordi han vidste, hvor meget, der er lagt i arbejdet, ligesom han havde kun rosende ord overfor Vadehavscentret.

- Vi var ikke i tvivl om, hvem der skulle vinde. Der var mange projekter med, men allerede da vi havde udvalgt de bedste, lå Vadehavscentret til at vinde, sagde Scott Hollingsworth og forklarede, hvordan Tirpitz også havde været med helt fremme, men at Vadehavscentret især havde én faktor, hvor man overstrålede alle andre.

- Det er helheden herude. Det er det omkringliggende samfund og den ånd, der er herude. Der har været en unik kampånd igennem hele processen, og derfor kan man ikke sætte fingeren på én enkelt ting, der har gjort udslaget. Det er kombinationen af mange faktorer, sagde Scott Hollingsworth, mens borgmester Johnny Søtrup bad om ordet en ekstra gang til slut for at fortælle en anekdote om selveste dronning Margrethe, der besøgte Vadehavscentret på uanmeldt visit i juli.

I oktober var Søtrup i audiens hos dronningen for at takke for udnævnelsen til ridder af 1. grad, og her talte de om hendes besøg på Vadehavscentret, der havde gjort stort indtryk på regenten.

- Hun udtrykte sig i meget rosende vendinger om centret, og da jeg spurgte hende, om hun også havde besøgt Tirpitz, svarede hun, at Vadehavscentret havde gjort et så stort indtryk, at hun ikke kunne klare flere indtryk på samme dag, sagde Johnny Søtrup, inden dagen blev afsluttet i en smuk vending omkring, at Årets Bygning 2017 visualiserer det Vadehav, vi har, så vi ikke glemmer det.

Vadehavscenter modtog prisen som Årets Byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce