V-politiker i massiv kritik af budgetaftale

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er ikke tilfreds med kritikken fra partifællen Henning Ravn. Arkivfoto.

V-politiker i massiv kritik af budgetaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråds-veteranen Henning Ravn (V) giver på offentlig facebook-side fuld gas med kritik af manglende prioriteringer af Brammings ønsker i det nye, kommunale budget. Borgmester ikke tilfreds med partifælle.

Esbjerg Kommune: Bramming By er ikke blevet tilgodeset i det ny-lagte, kommunale budget, fordi der ikke længere sidder et medlem fra Bramming i økonomiudvalget og dermed forhandlingsudvalget. Og den eneste, der kæmper for byen i kommunens midte er Venstre-politikeren Henning Ravn, der selv bor i Bramming.

Så hårdt ridser Henning Ravn selv situationen op kort efter den endelige vedtagelse af budgettet på et byrådsmøde i mandags, og han åbner dermed op for en splittelse i kommunen og en krig byerne i mellem, mener flere i Venstres gruppe, der ikke ser med milde øjne på gruppefællens soloridt og kritik.

Kritikpunkter
  • Ud over kritik af budgetforligets aftale om en ny fjernbetjent borgerservice i Ribe og Bramming, der skal sikre samme åbningstider for borgerservice som på Esbjerg Rådhus med en overgangsfase på 12 måneder, hvor der fortsat også vil være ordinær bemanding i både Ribe og Bramming, er Henning Ravn heller ikke tilfreds med, at der ikke blev bevilget to gange 900.000 kroner til to nye, offentlige toiletter i Brammning By.
  • Sagen om toiletterne har i flere år stået på listen over byfornyelsesprojekter i Bramming, men forligspartierne har dog i første omgang pålagt Teknik & Byggeudvalget, hvor Henning Ravn også har sæde, at undersøge mulighederne for at holde toiletterne på Bramming Banegård åbne efter normal åbningstid i caféen med henvisning til, at kommunen som bekendt har lejet banegården af Banedanmark.

"Fra 1. dag, hvor direktionens budgetforslag blev fremlagt, har jeg været mod lukningen af den personlig betjente borgerservice, samt kæmpet for at Brammings ønsker, et offentligt toilet og en forlængelse af cykelstien på Gabelsvej fra Solgårdsvej til Idræts Allé skulle med i budgettet. Bramming er ikke mere repræsenteret i økonomiudvalget og dermed heller ikke i forhandlingsudvalget, hvor jeg må konstatere, at der ikke var et flertal for at tilgodese Brammings ønsker. Desværre har det mere eller mindre været en énmands kamp, og ingen andre talte Brammings sag i byrådet i forbindelse med budgetvedtagelsen", skriver Henning Ravn blandt andet på Brammings facebookside med godt 5.000 medlemmer.

Han supplerer derudover med lidt statistik:

"....men det er korrekt, at der ikke er blevet lyttet til os i forbindelse med budgettet. Der har man godt nok følt sig som Palle alene i verden. Til orientering består byrådet af 18 fra tidligere Esbjerg kommune, 8 fra Ribe og 5 fra Bramming, heraf kun 2 fra Bramming By. Der er langt til et flertal...".

Ultimativt rammer Henning Ravns kritik hans egen borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), der sad for bordenden i forhandlingerne, og Frost Rasmussen er "ikke tilfreds" med partifællens udtalelser på trods af, at "der er højt til loftet i Venstre".

- Jeg synes, at Henning falder i den gamle sognerådspolitiske tilgang til kommunalpolitik. Vi kan alle nævne ting, vi er mere eller mindre tilfredse med i forbindelse med budgettet, og sådan er den økonomiske virkelighed. Men ingen andre i byrådet falder ned på det niveau, for de kan godt se kommunen som en helhed, siger Jesper Frost Rasmussen.

Men har Henning Ravn en pointe i forhold til, at Bramming bliver overset?

- Nej, det har han ikke. I forhold til den omtalte 275 meter forlængelse af cykelstien på Gabelsvej, så sidder Henning Ravn selv som næstformand i Teknik & Byggeudvalget, hvor Venstre har flertal, så han kan bare få sagen sat på dagsordenen. Desuden afsatte vi i budgettet ekstra to millioner kroner oven i de allerede afsatte 27 millioner kroner til cykelstier og andet, der forbedrer trafiksikkerheden ved og omkring folkeskolerne, og det er sådanne projekter, forligspartierne har aftalt at opprioritere, når udvalget skal udmønte pengene. Den kategori falder forlængelsen af cykelstien på Gabelsvej lige ind i, forklarer Jesper Frost Rasmussen.

V-politiker i massiv kritik af budgetaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce