Uroligheder påvirker beboerne i Kvaglund-området

Flere af beboerne i Kvaglund-området udtrykte deres utryghed, da avisen besøgte området tirsdag eftermiddag. Arkivfoto: Annett Bruhn

Uroligheder påvirker beboerne i Kvaglund-området

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere beboere i Kvaglund-området udtrykte deres utryghed og frustrationer, da JydskeVestkysten tirsdag besøgte området efter de seneste dages hærværk og bus-omdirigeringer.

Esbjerg: Der er stille i den åbne gård ved Kvaglund-centret. Kirkeklokken slår et slag og vejarbejderne holder en kort pause. Her mærker man ikke, at stedet lige nu skulle være mere belastet end resten af byen.

Men de seneste uger har budt på usædvanlig meget uro i området, og ikke mindst de seneste dages hærværk mod busser og private har gjort indtryk på mange folk i området. Det forklarer Cebrina Jæger, som avisen fanger på vej ud af Fakta.

- Jeg føler mig faktisk mere utrygt nu. Vi kan godt mærke, at tingene er eskaleret, og at det generelt er mere uro. Det er uhyggeligt, at de er begyndt at kaste sten efter busserne, og jeg føler mig ikke længere tryg ved at gå ude om aftenen, siger hun.

Ikke første gang
Det er langt fra første gang, at der er uroligheder omkring busserne i Esbjerg.I september 2014 følte buschaufførerne sig tvunget til at nedlægge en del af deres kørsel i Kvaglund, da de følte sig truet af diverse episoder med stenkast og ballade. I det tilfælde overvejede man vagter i busserne, så der kunne komme fred og ro.

I  september 2016 var der flere eksempler på stenkast mod taxaer og busser ved Stengårdsvej. Politiet var involveret, og det endte endda med, at en politibetjent blev ramt af en sten.

Overvejer at flytte

I børnehaven ved siden af købmanden og frisøren leger børnene med hinanden. Nogle laver sandslotte, og andre løber rundt med skydevåben i plastik.

Udenfor børnehaven møder avisen Frank, som ikke vil stå frem med sit fulde navn. Det vil han ikke, fordi han frygter for sine børns sikkerhed. Og han og familien er efterhånden så utrygge ved området, at de overvejer at flytte. Balladen er blevet for meget.

- Vi har talt en del om det derhjemme på det seneste. Det er jo masser af gode huse Hjerting og Sædding for eksempel. Men vi vil også gerne gøre en forskel her. Det må være et fælles ansvar. Men lige nu er det godt nok en træls og uholdbar situation, siger han.

Skal gå 20 minutter

Ved busstoppet står der nogle unge og venter. De har formentligt ikke hørt, at bussen ikke kører sin normale rute i Kvaglund-området denne tirsdag. En omdirigering, der blev indført tirsdag morgen efter de seneste dages hørværk. Allerede klokken 16 kørte busserne normalt igen, men det vil få store konsekvenser, hvis omdirigeringen bliver genindført.

- Det tager mig normalt tre minutter at gå til bussen, men når den er omdirigeret, skal jeg gå mindst 20 minutter til det nærmeste stopppested. Så jeg håber virkelig, at der ikke bliver kastet flere sten, siger Cebrina Jæger, som dagligt kører med bussen.

Det er dog ikke alle, som avisen møder denne dag, der er urolige. En af dem er Toke-Fenris Nørgård, som har boet i området de seneste par år.

- Jeg har ikke mærket noget til problemerne. Jeg har faktisk heller ikke hørt om, at det skulle være blevet værre herude. Det er jo bare drengestreger, og det skal de nok vokse fra. Det var meget værre, da jeg boede i Randers, siger han, inden han bevæger sig hen mod Kvaglund-centret. 

Uroligheder påvirker beboerne i Kvaglund-området

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce