Ung politiker trækker sig fra Fanøs Byråd

Frej Kofoed Petersen blev i 2017 valgt ind som det næstyngste byrådsmedlem i Syd- og Sønderjylland. Foto: André Thorup

Ung politiker trækker sig fra Fanøs Byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

22-årige Frej Kofoed Petersen, der hidtil har siddet i Fanøs kommunalbestyrelse for Det Konservative Folkeparti, har meddelt, at han træder ud af byrådet, da han skal i gang med at studere i Odense.

Fanø: - Man kan desværre ikke blæse og have mel i munden. Det betyder, at jeg flytter fra Fanø og dermed udtræder af byrådet.

Således lyder meldingen fra Frej Kofoed Petersen i et opslag på Facebook, hvor han melder sin afgang som byrådsmedlem på Fanø for Det Konservative Folkeparti. Udtrædelsen er en følge af, at Frej Kofoed Petersen er blevet optaget på journalistuddannelsen på Syddansk universitet i Odense.

Ved kommunalvalget i november 2017 blev Frej Kofoed Petersen valgt ind ind som det hidtil yngste byrådsmedlem på vesterhavsøen. Men efter lidt over halvandet år som byrådsmedlem i landets næstmindste kommune er det slut, selvom valgperioden løb to og et halvt år endnu.

- Jeg er hverken kørt død i politik, eller blevet træt af det - jeg elsker det. Men ved siden af politik står mit liv på standby, og det vil det, så længe jeg ikke kommer igang med en uddannelse. Jeg vil gerne takke dem, som satte deres kryds ved mit navn, skriver han.

Frej Kofoed Petersen træder endeligt ud af byrådet på næste byrådsmøde den 19. august. Herefter overtager Anja Parbst Høst (K), der er medforpagter af Fanø Krogaard, det tomme sæde i Fanøs Byråd.

Jeg er hverken kørt død i politik, eller blevet træt af det - jeg elsker det. Men ved siden af politik står mit liv på standby, og det vil det, så længe jeg ikke kommer igang med en uddannelse.
Frej Kofoed Petersen

Det mest lærerige

I sin afskedssalut på Facebook fortæller Frej Kofoed Petersen også, at tiden som byrådspolitiker både har været det mest lærerige- og krævende kapitel i hans liv.

- Selvom det ikke blev til fire år, er jeg stolt af det, vi i Det Konservative Folkeparti har fået ud af vores to mandater. Alting kræver et flertal, men vi har igen taxa på øen, billigere færgebilletter, Realen er solgt og meget andet er sket, mens vi har siddet i et ellers handlingslammet byråd, skriver han.

Tilbage i februar 2019 stjal det unge byrådsmedlem overskrifterne, da han i en video på Facebook anklagede lærere på Fanø Skole for at gøre brug af metoder, der hører til i "slyngelstater og bananrepublikker". Det gjorde han efter at have fået nys om, at nogle lærere på Fanø Skole havde fjernet klistermærker fra Stram Kurs i forbindelse med skolevalget. Det viste sig senere, at klistermærkerne var blevet fjernet af lærerne, fordi de blandt andet var blevet sat på borde, hvor der sad syriske flygtningebørn. Efterfølgende trak Frej Kofoed Petersen i land, og en måned senere undskyldte han videoen på et byrådsmøde.

Ung politiker trækker sig fra Fanøs Byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce