Undersøgelse: Esbjerg leverer ikke på klimaforventninger

Esbjergensernes svar i Rambølls undersøgelse er et godt afsæt til, at man i højere grad end i dag skal have fokus på optimering af bæredygtighed og klimaforbedringer, når byen skal udvikles, mener Claus Tornbo, afdelingsleder for Byggeri i Rambøll Esbjerg. Foto: Rambøll

Undersøgelse: Esbjerg leverer ikke på klimaforventninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerne mener ikke, at Esbjerg leverer på god sammenhængende kollektiv trafik og klimavenlige bygninger, viser en undersøgelse fra Rambøll.

Esbjerg Kommune: Esbjergenserne mener ikke, at deres by leverer på god sammenhængende kollektiv trafik og klimavenlige bygninger.

Det viser den undersøgelse om bæredygtige byer, som Rambøll har fået udarbejdet. I undersøgelsen er esbjergenserne blandt andet blevet bedt om at prioritere, hvilke områder inden for bæredygtighed, der er væsentlige for byens udvikling, og de adspurgte skulle samtidig vurdere, om byen også lever op til målene. De tre største forskelle mellem borgernes prioriteringer og deres forventninger ligger indenfor transport, byggeri og energiområdet.

Hele 71 procent af borgerne i Esbjerg mener, at en god sammenhængende kollektiv trafik er af væsentlig betydning for, om byen er bæredygtig, men kun 20 procent mener, at Esbjerg rent faktisk lever op til det.

Endnu værre ser det ud, når esbjergenserne skal vurdere på energieffektive offentlige bygninger. 73 procent siger, at disse er en væsentlig faktor for, om deres by er bæredygtig, men blot 17 procent synes, at byen lever op til det.

Og tilsvarende gab er der mellem, hvor mange borgere, der finder det væsentligt, at offentlige bygningerne benytter grøn energi. Hele 73 procent lægger vægt på det offentliges brug af grøn energi, mens blot 22 procent svarer, at byen lever op til det.

- Det er et godt afsæt til, at vi i højere grad end i dag skal have fokus på optimering af bæredygtighed og klimaforbedringer, når vi udvikler byen. Det gælder både for bolig- og transportområdet, men også for både kommunale og private projekter, mener Claus Tornbo, afdelingsleder for Byggeri i Rambøll Esbjerg, i en pressemeddelelse.

Betalingen
  • Esbjergensernes villighed til at betale for klima og bæredygtighed adskiller sig ikke betydeligt fra resten af byerne. Inden for de enkelte temaer er der dog prisstigninger, hvor esbjergenserne skiller sig ud:
  • De esbjergensere, som er blevet spurgt om, hvorvidt de er villige til at betale 1.000 kroner mere for at klimasikre deres bolig, er mere betalingsvillige end resten af byerne i undersøgelsen.
  • De esbjergensere, som har svaret på, om de er villige til at betale 600 kroner mere for CO2-neutral elektricitet, er mindre betalingsvillige end resten af byerne.
  • 50 procent af esbjergenserne mener, at det godt må koste kommunen flere penge inden for de næste fem år at håndtere husholdningsaffald, så affaldet bliver genanvendt.
  • 60 procent af esbjergenserne er enige i, at det må koste flere penge for dem selv over de næste fem år at sørge for, at deres boliger er energieffektive.
  • Men mindre end hver tiende esbjergenser mener, at det ikke må koste mere over de næste fem år at få mere af strømmen fra grønne energikilder.

Undersøgelse: Esbjerg leverer ikke på klimaforventninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce