Udvalgsformand blev nedstemt i gebyrsagen

Udvalgsformand May-Britt Andrea Andersen var den eneste. der støttede op om forvaltningens forslag til lokaletilskuds- og gebyrregler. Arkivfoto: JV

Udvalgsformand blev nedstemt i gebyrsagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden stod alene, da medlemmerne af Kultur- & Fritidsudvalget skulle vedtages en ny model for lokaletilskuds- og gebyrregler. Fem af de syv medlemmer stillede et ændringsforslag, som endte med at blive vedtaget, og det efterlader blandt andet rideklubberne i kategori 3, hvor tilskuddet ikke er så stort.

Esbjerg Kommune: Ingen foreninger bliver omplaceret, og ingen kommer til at betale mere i lokalleje. Tværtimod bliver taksten sænket yderligere for de fleste foreninger.

Det blev udgangen på den lange proces med at finde en model til at forbedre foreningernes forhold, så deres egenbetaling for benyttelse af lokaler og faciliteter bliver sænket.

Dermed blev direktionens model, hvori der indgik omplacering af flere foreninger fra en kategori til en anden og dermed en ændring af de implicerede foreningers egenbetaling, ikke til noget. Direktionens forslag ville have flyttet rideklubber til kategori 1 og have givet dem over 300.000 kroner ekstra i tilskud.

Forslaget var til afstemning i Kultur- & Fritidsudvalget, men formand May-Britt Andrea Andersen (K) var den eneste, der stemte for.

I stedet fremlagde de tilsammen fem medlemmer fra Venstre, Socialdemokratiet og Enhedslisten et ændringsforslag, der pillede omkategoriseringen ud af ligningen og i stedet gav pengene til foreningerne i den såkaldte kategori 1 med foreninger med mange unge medlemmer.

Det forslag endte alle undtagen DF's Hans K. Sønderby med at stemme for.

Jeg endte med at stemme for ændringsforslaget for at afslutte sagen her, og nu skal vi se frem mod det videre arbejde. Det her er efter min mening den næstbedste løsning, og det kan jeg godt stå inde for.
May-Britt Andrea Andersen (K)
Videre forløb
Sagen om nye regler for lokaletilskuds- og gebyrregler er nu sendt videre fra Kultur- & Fritidsudvalget.Økonomiudvalget og byrådet skal i sidste ende vedtage de nye regler, der kommer til at gælde fra 1. januar 2019.

Vedtages de nye regler, sænkes gebyret for benyttelse af kommunale faciliteter til 9 procent for foreninger i den såkaldte kategori 1, og deres lokaletilskud stiger til 91 procent, hvis de lejer sig ind hos private.

Nedtoner dramatik

- Jeg kunne godt lide forvaltningens forslag med de nye kategoriseringer af foreningerne, men jeg må bare erkende, at vi ikke kunne opnå enighed om det. Jeg ser det ikke som dramatisk eller som et stort nederlag, vi står stadig sammen som udvalg og kan samarbejde. Nogle gange brydes de politiske holdninger bare. Jeg endte med at stemme for ændringsforslaget for at afslutte sagen her, og nu skal vi se frem mod det videre arbejde. Det her er efter min mening den næstbedste løsning, og det kan jeg godt stå inde for, siger May-Britt Andrea Andersen.

Hun afviser blankt, at hendes egen tilknytning til hesteverdenen har haft nogen betydning i sagen.

- Det er ikke et nederlag for mig personligt, men det er det for rideklubberne. Jeg mener, de er fejlplaceret i kategori 3 og i stedet bør være i kategori 1 på grund af de mange unge medlemmer, og den omplacering havde jeg gerne set nu, siger udvalgsformanden.

Udvalgsformand blev nedstemt i gebyrsagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce