Udlejer afliver rygter: Intet dramatisk i lukning af Restaurant Kolvig

Bo Ross Mogensen fra Restaurant Kolvig meddelte 8. januar, at restauranten er lukket, og det ærgrer mange i Ribe. Ifølge udlejer er der ingen dramatik i lukningen, der er foregået helt efter bogen. Arkivfoto: Orla Lund

Udlejer afliver rygter: Intet dramatisk i lukning af Restaurant Kolvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rygterne har været mange i dagene omkring Restaurant Kolvigs lukning 8. januar, men ifølge ejeren af det bygningskompleks, hvor restauranten ligger, er der intet dramatisk i lukningen. Alt er foregået efter bogen, mens den nu tidligere ejer, Bo Ross Mogensen, har fået nyt job i Aarhus.

Ribe: Det er kommet som en chok for beboere i Ribe og for den sags skyld store dele af Esbjerg Kommune, at Restaurant Kolvig på deres hjemmeside pludselig meddelte tirsdag den 8. januar, at restauranten er ophørt pr. dags dato.

For intet tyder på, at en af Ribes bedste og mest anerkendte restauranter, der blandt andet har været optaget i den anerkendte spiseguide White Guide og var kendt for sine Vadehavstapas, skulle lukke så pludseligt.

Mangeårig leder af VisitRibe og nu turistchef i Esbjerg Kommune, Jane Madvig Søndergaard, kalder det et tab for Ribe, at Restaurant Kolvig nu er lukket, fordi stedet blandt andet var god til at formidle og gøre brug af lokale råvarer fra blandt andet Vadehavsområdet. Også hos Ribe Byferie Resort, der hidtil har solgt såkaldt kulinariske ophold med mad fra Kolvigs, kalder man lukningen et tab for byen, og direktør Heidi Maimburg håber, at nogen tager over og driver stedet videre i samme ånd.

På Ribe Kunstmuseum begræder direktør Dagmark Warming, at Bo Ross Mogensen ikke længere driver restaurant i byen.

- Jeg har benyttet mig af Bo og Restaurant Kolvig i mange år, og han har altid været der for mig. Blandt andet med at lave mad, når vi har haft besøg af dronningen og de mange andre selskaber, vi har haft hernede, siger Dagmar Warming.

Til Aarhus

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger har Bo Ross Mogensen fået nyt arbejde som køkkenchef hos Studenterhus Aarhus pr. 1. januar 2019, og ifølge ejer af bygningskomplekset Kolvigs Gaard, hvor ejer Karsten Johansen har forpagtet lokalerne ud til Restaurant Kolvig, så er alt foregået helt efter bogen.

- Dette er helt udramatisk. Bo Ross Mogensen har opsagt lejemålet pr. 31.12.2018, og alt er foregået efter bogen, siger Karsten Johansen, der også kender til de mange rygter om restaurantens lukning.

- Bo har i længere tid forsøgt at få restauranten afsat, men det er ikke lykkedes, selv om der har været mulige emner inde i billedet. Nu vil jeg så arbejde for at finde det helt rigtige forpagterpar til at drive restauranten videre, siger Karsten Johansen.

Ifølge regnskaberne har restauranten de senere år kørt med underskud, men ifølge JydskeVestkystens oplysninger er Restaurant Kolvig ikke gået konkurs, ligesom alle regninger skulle være blevet betalt i forbindelse med lukningen. Samtidig har en tjenerelev fra restauranten fået en ny plads hos Hjerting Badehotel, mens en kokkeelev har fundet en ny læreplads i Aarhus.

Trods gentagne henvendelser har det ikke været muligt at få en kommentar fra Bo Ross Mogensen.

Udlejer afliver rygter: Intet dramatisk i lukning af Restaurant Kolvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce