Tyske verber kan også synges og danses ind på harddisken

Uwe Kind gav den på alle tangenter med både stemme og krop, da han besøgte Esbjerg Realskole med sit show. De yngste elever elskede det, og sang, dansede og klappede, mens de ældre elever var lidt tungere i optrækket.
Foto: Morten Flarup

Tyske verber kan også synges og danses ind på harddisken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Show: Eleverne på Esbjerg Realskole fik sig en på opleveren, da Uwe Kind lagde vejen forbi og gav et show med både dans, musik, sang og rim, og alt foregik på tysk.

ESBJERG: Der, die das og kasserollebøjning kan godt lyde noget langhåret, men når det hele bliver leget ind med musik og dans, bliver tyskundervisningen lidt sjovere.

Og det var lige præcis, hvad eleverne på Esbjerg Realskole fik serveret tirsdag, da underviseren, sangeren og entertaineren Uwe Kind var på besøg med sit show.

Han er tysker og bosiddende i New York, hvor han har boet i 25 år. Han har udviklet forskelligt undervisningsmateriale og rejst verden rundt med sine shows om det tyske sprog.

Elever på scenen
Og han gav eleverne, der har tysk på skemaet, og det vil sige fra femte til og med niende klasse, en omgang tyskundervisning med sange, rim og dans fra den lille scene, hvor både lærere og elever blev inviteret op på skift.

Og mens de ældste elever bag i salen fandt det lidt for pinligt at danse og synge med, så elskede de mindste elever det og sang begejstrede med på linjer som »Ich bin cool, bist du cool« og »Wunderbar - Alles klar«.

- Eleverne lærer faste vendinger, grammatik og udtale på en helt anden måde end ved at læse en bog. Jeg synes, der her show er alle tiders, sagde tysklærer Anna Stenumgaard, der via sit netværk opdagede, at Uwe Kind kom til Danmark og fik ham til Esbjerg.

Jeg er sikker på, at de ældste elever også får noget ud af det, selv om de ikke rigtig gider danse og synge med.

Anne Stenumgaard, tysklærer

Tyske verber kan også synges og danses ind på harddisken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce