Tryk af efterlyste tegninger er fundet

Kunsthistoriker Marianne Saabye efterlyser stadig to malerier af Marie Luplau. Her er det "Lille Esbjerg Med Peder Holms Hytte" Privatfoto

Tryk af efterlyste tegninger er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsthistoriker har efterlyst to malerier og tre tegninger af Marie Luplau, og nu tyder det på, at de tre tegninger er blevet lokaliseret på væggen hos en mand i Esbjerg.

Esbjerg: To malerier af kunstneren Marie Luplau blev i begyndelsen af maj efterlyst af kunsthistoriker Marianne Saabye.

Billederne viser de jordhytter, som udenlandske arbejdere boede i under opførelsen af Esbjerg Havn, og Saabye vil gerne kigge nærmere på malerierne, da hun er i gang med at skrive en artikel om Marie Luplau og hendes veninde, Emilie Mundt.

I samme åndedrag efterlyste Saabye også tre skitser, som Luplau havde lavet af selv samme hytter på stranden.

Og nu har JydskeVestkysten fået en henvendelse fra en mand, som mener at have tryk af skitserne hængende på sin væg på kontoret i hjemmet i Esbjerg.

- Det er tre skitsetegninger udført af Luplau. Det ene hedder Stenhuggernes Schacks Hytte, det andet hedder Holms Hytte og det tredje har ikke en titel. De er alle signeret af kunstneren og er henholdsvis cirka 30 x 40 centimeter og 10 x 15 centimeter store. Der er tale om stregtegninger med mørk streg, og de er trykt hos forlaget Dalsgaard Olsen, fortæller manden, der ikke ønsker sit navn bragt i denne sammenhæng.

Marie Luplau
Marie Luplau var en dansk maler, der levede fra 1848 til 1925.

Hun var datter af Daniel Carl Erhard Luplau, der blandt andet var sognepræst i Varde.

De to efterlyste malerier af Marie Luplau er begge malet i 1885.
Kunsthistoriker Marianne Saabye efterlyser stadig to malerier af Marie Luplau. Her er det
Kunsthistoriker Marianne Saabye efterlyser stadig to malerier af Marie Luplau. Her er det "Peder Holms Hytte". Privatfoto

Vil ikke sælge

Esbjergs historie interesserer ham meget, og han har samlet en del lokalhistoriske ting gennem årene, herunder de tre skitser.

- De to største købte jeg, da der blev solgt ud af hjemmet på Gelleruplund i Varde i 2004 eller 2005, og det mindste uden titel faldt jeg over ved en tilfældighed på en auktion i Oksbøl. Marianne Saabye må meget gerne se mine tre tryk af Luplaus tegninger, men jeg vil ikke sælge dem, fortæller manden.

De to efterlyste malerier med titlerne "Peder Holms Hytte" og "Lille Esbjerg Med Peder Holms Hytte" kender manden intet til, og Marianne Saabye er stadig meget interesseret i at høre fra folk, der kan have kendskab til, hvor de kunne befinde sig.

De er blevet skænket Esbjerg Kommune, og det senest kendte opholdssted er Esbjerg Rådhus og Varde Museum, hvor de var udstillet i 1990.

Tryk af efterlyste tegninger er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce